Ratilainen maalissa turnausavauksessa, Stollery debytoi

Juho Ratilainen pelaa jokerimaalilla Pietarin-turnauksen avausottelussa. Puolustaja Karl Stollery taas tekee debyyttinsä uudessa joukkueessaan.

Ratilainen pelasi kolmannen erän viime torstaina, kun Jokerit hävisi SKA Pietarille 1-3 Tikkurilassa. Janis Kalnins ei ole vielä pelikykyinen, joten Ratilainen on tänään tolppien välissä ja Ryan Zapolski kokoonpanossa toisena maalivahtina.

Stollery liittyi joukkueen vahvuuteen tällä viikolla ja pelaa nyt ensimmäisen ottelunsa Oliver Lauridsenin pakkiparina. Kanadalaisen edellisestä pelistä on ehtinyt vierähtää tovi, sillä hän pelasi viimeksi maaliskuun alussa Dinamo Riian paidassa runkosarjan päätöskierroksella.

Hyökkäysketjuihin tulee yksi muutos viime torstailta, kun Tomi Mäki hyppää nelosketjun laidalle. Terveinä sivussa ovat puolustaja Nico Nurmikanta sekä hyökkääjät Henri Ikonen, Erik Embrich ja Joona Monto. Täydessä pelikunnossa eivät tällä hetkellä ole Kalninsin lisäksi puolustajat Jesper Jensen, Mike Lundin ja Eetu Torpström sekä hyökkääjä Antti Pihlström.

Jokereille tämän päivän peli on harjoituskauden neljäs. Helsinkiläisten saldo on toistaiseksi yksi voitto, joka tuli Neftehimikiä vastaan sekä kaksi tappiota Sibirille ja SKA:lle. Avangard taas on pelannut KHL-joukkueita vastaan ennen tätä päivää neljä kamppailua, joista se on voittanut Magnitogorskin kahdesti ja hävinnyt Ufalle ja Traktorille.

Viime kauden runkosarjassa Jokerit kukisti Avangardin molemmissa kohtaamisissa: Helsingissä 3-0 ja Omskissa 3-1. Jokereissa viime kaudella pelannut maalivahti Karri Rämö siirtyi täksi kaudeksi Avangardiin, mutta polvivamma pitää hänet pitkään sivussa tositoimista. Suomalaisväriä ryhmään tuo myös puolustaja Ville Pokka.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 15.00 ja suoraa lähetystä voi seurata SKA:n YouTube kanavan kautta. Tekstiseuranta tuttuun tapaan Jokerit Appissa, jonka voit ladata täältä.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 6 Jesse Joensuu
16 Geoff Platt – 21 Brian O’Neill – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 37 John Norman – 65 Sakari Manninen
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
3 Karl Stollery – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

1 Juho Ratilainen (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020