Rasitus ei näkynyt suorituksessa – ”Voitontahto on kova”

Marko Anttila oli väsynyt mutta onnellinen, kun Kazakstanissa pitkän vieraskiertueen viimeinen taisto oli tauonnut. Jokerit otti vakuuttavalla suorituksella pisteet ja pääsee nyt hetkeksi hengähtämään.

-Vahva peli meiltä. Kova joukkue oli vastassa, vauhtia oli ja tuntui, että he saivat vaarallisia vastahyökkäyksiä välillä. Mielestäni tämä oli kuitenkin hyvää lätkää meiltä viimeiseen peliin. Näkee, että voitontahto on kova, Anttila kiitteli omiaan 4-1-voiton jälkeen.

Jokerit oli jälleen tietynlaisessa flow-tilassa, johon vastustajan on vaikea löytää avaimia. Erityisesti toisessa erässä vieraat rummuttivat omaa peliään Barysin päätyyn, eikä isännät tahtoneet vaihtoon ehtiä.

-Se (yhteispeli) on isoin asia ollut meille ja on hyvin kuosissa. Totta kai parannettavaakin vielä löytyy etenkin kiekollisessa pelissä. Suunta on oikea ja tähän päälle on hyvä rakentaa, Anttila totesi.

Hänelle keskiviikon ottelu oli 300:s KHL:n runkosarjassa. Ilta kruunautui 4-1-osumalla tyhjään verkkoon. Se oli hyökkääjälle 41:s maali ja 91:s tehopiste KHL:ssä.

-Hienoa oli voittaa ja kiitos jätkille siitä. Ovathan sataluvut aina upeita juttuja. Maailman toiseksi parhaassa liigassa on saanut vetää tuollaisen määrän pelejä, niin hyvältähän se tuntuu, Anttila makusteli.

Joukkue hyppäsi koneeseen Helsinki-Vantaalla viime keskiviikkona aikaisin aamulla. Neljä peliä ja tuhansia kilometrejä myöhemmin punakeltaiset palaavat samaan paikkaan torstain vastaisena yönä. Sarjapisteitä tuli mukavasti plakkariin ja asema läntisen konferenssin kärkipäässä on vankka.

-Todella haastava reissu tämä oli. Se tiedettiin jo etukäteen, mutta joka jätkä oli hienosti mukana. Valmistautuminen oli iso juttu ja mielestäni onnistuimme siinä joka pelissä. Porukassa on tosi hyvä meininki ja toistemme eteen teemme töitä. Se kantaa hedelmää, Anttila kehui.

Minkälaisen luulet tunnelman olevan reissun viimeisellä lennolla Helsinkiin?

-Varmaan aika iloinen. Lentotunteja on takana jo tällä reissulla. Nyt on hienoa päästä kotiin vähän lepäämään. Sitä varmasti joka ukko tarvitsee. Nähdään välillä päivänvaloa muulloinkin kuin kuudelta aamulla, kapteeni naurahti.

Jokerit jatkaa pelejä sunnuntaina Riiassa Dinamoa vastaan. Tämän jälkeen edessä on viikon mittainen maajoukkuetauko.