Puolustuspelaaminen yhä tapetilla – ”Kaikki palaset ovat olemassa”

Jokerit päättää kolmen pelin viikon sunnuntaina kotikaukalossaan Dinamo Riikaa vastaan. Edelleen joukkueen sisällä puolustuspelaaminen on se asia, johon erityisesti keskitytään. Omiin on mennyt liikaa ja liian helppoja maaleja.

Helsinkiläiset lähtevät sunnuntaihin kahden peräkkäisen tappion rasittamina. Tiistaina SKA oli Pietarissa parempi 2-0 ja torstaina Metallurg nousi kolmen maalin takaa 5-4-jatkoaikavoittoon Hartwall Arenassa.

-Tämä on ollut meille vaikea pätkä, mutta sellaisia on käytävä kauden aikana läpi ja ottaa opiksi. Pitkä vieraskiertue odottaa ja lepo on tärkeää, mutta samaan aikaan meidän on pystyttävä raapimaan pisteitä. Haluamme palata sille tasolle, jolla olimme alkukaudesta, Brian O’Neill totesi lauantaina harjoitusten yhteydessä.

Jokerit on päästänyt 21 pelissä 64 maalia. Vain neljä joukkuetta on KHL:ssä joutunut noukkimaan kiekon omasta verkosta useammin. On selvää, että talven pimeitä kuukausi kohti mentäessä peräpään on tiivistyttävä.

-Ajoittain puolustamme mielestäni todella hyvin ja teemme hyvää työtä. Emme ole kuitenkaan pystyneet sopeutumaan kaikkien joukkueiden pelityyleihin, koska he ovat pystyneet luomaan paljon huippupaikkoja. On ollut läpiajoja ja sellaisia maaleja, joissa maalivahdeilla ei juuri ole ollut mahdollisuuksia, O’Neill mietti.

Jokereiden kannalta hyvä asia on ollut, että verkko on heilunut myös toisessa päässä. Helsinkiläiset ovat iskeneet 67 osumaa, joka on kuudenneksi paras lukema koko sarjassa.

-On vaikeampaa opetella tekemään maaleja kuin puolustamaan. Puolustuspelissä kyse on enemmän kurinalaisuudesta ja taistelusta. Meillä on siihen kaikki palaset olemassa tässä pukukopissa. On hyvä merkki, että pystymme tekemään maaleja. Nyt on vain keskityttävä puolustuspeliin ja samalla pidettävä hyökkäystehot ennallaan, O’Neill totesi.

Sunnuntaina vastaan luistelee Dinamo Riika, joka on mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Monena kautena latvialaisjoukkue on jo tässä vaiheessa valahtanut sarjataulukon perukoille ilman toivoa kevään tosipeleistä. Nyt tilanne on toinen, joten Hartwall Arenaan saapuu todella vaikea vastustaja.

KHL:n otteluohjelmaa muutettiin täksi kaudeksi niin, että sarjassa viime vuosina parhaiten pärjänneet joukkueet kohtaavat toisensa neljä kertaa runkosarjassa. Myös heikommin pärjänneet kohtaavat siten toisensa neljä kertaa. Sarja on tasoittunut huomattavasti.

-Palkkakatolla ja otteluohjelmalla on totta kai iso merkitys tähän. Meidän kalenterimme on aika kova verrattuna joihinkin muihin joukkueisiin. Mielestäni on hyvä asia liigan kannalta, että sarja tasoittuu ja myös meidän, kun saamme alle paljon kovia pelejä ennen kevättä, O’Neill kertoi.

Sunnuntain jälkeen Jokereilla on edessään syksyn kovin haaste, kun joukkue suuntaa todella raskaalle vieraskiertueelle Venäjän Kaukoitään, Siperiaan ja Kazakstaniin. Sitä ennen olisi tärkeää napata kaksi pistettä kotiyleisön edessä.

-Kotipelejä ei voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan niistä on voitettava prosentuaalisesti valtava osa kauden aikana. Muuten ei ole mahdollisuuksia taistella konferenssin kärkisijoista. Kaikki kotipelit ovat tärkeitä etenkin nyt, kun alla on kaksi tappiota. Haluamme saada momentumia ennen pitkää vieraskiertuetta, O’Neill painotti.

Sunnuntain ottelu alkaa klo 16.00. Matsiin voimassa erikoistarjous: 4 lippua 40 eurolla. Edun hyödynnät Ticketmasterin verkkosivuilla.

Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!