Puolustus pitää, mutta maalinteko ollut Sibirille tervanjuontia

Anton Krasotkin (vas.) ja Harri Säteri muodostavat Sibirin maalivahtikaksikon. Kuva: KHL

Sibir Novosibirsk on tehnyt 16 otteluun 25 maalia, joka on vähiten koko KHL:ssä. Itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä oleva joukkue saapuu torstaina Helsinkiin haastamaan Jokerit.

Kokenut venäläisluotsi Andrei Martemjanov, 58, hyppäsi siperialaisseuran peräsimeen pidettyään sitä ennen välivuoden. Edelliset kaksi kautta hän oli luotsannut Avtomobilistia ja sitä ennen noussut KHL:n huippuvalmentajien joukkoon Amurissa. Martemjanov vannoo monien muiden KHL-valmentajien tapaan tiukan puolustuspelin nimeen.

Puolustus onkin pitänyt kiitettävästi, sillä omiin on mennyt vain 37 kiekkoa, joka on kolmanneksi vähiten itäisessä konferenssissa. Kolmatta kauttaan Sibirissä pelaava Harri Säteri (Torj%: 91,4 ja PMK: 2,39) on edelleen joukkueen ykkösvahti ja pelannut suurimman osan otteluista. Tosin kakkosvahti Anton Krasotkinin (94,3% ja 1,60) tilastot ovat olleet selkeästi virkaveljeään paremmat.

Puolustuksessa Jyrki Jokipakka on ollut sivussa koko alkukauden loukkaantumisen vuoksi. Hän on jättänyt ison aukon peräpäähän. Uusina miehinä pakistoon liittyivät kesällä Trevor Murphy ja pari viikkoa sitten Michal Cajkovsky. He saavat paljon vastuuta, mutta jääaika jää silti selvästi alle Jokipakan Sibir-vuosien minuuttien, jotka ovat huidelleet 23:n tuntumassa.

Hyökkäyksestä poistuivat viime kauden jälkeen suomalaiset Juuso Puustinen ja Mikael Ruohomaa, jotka suuntasivat Ruotsiin. Toisesta suunnasta Sibiriin saapui Anton Wedin, jonka ruuti on ollut läpimärkää. Toistaiseksi hyökkääjä on onnistunut vain kerran maalinteossa. Sibirin paras pistemies on Nick Shore, joka on merkkauttanut 16 peliin tehot 3+6=9.

Tiistaina Sibir teki mielenkiintoisen pelaajakaupan SKA:n kanssa. Hyökkääjä Vladislav Kamenev liittyy siperialaisryhmän riveihin, kun pietarilaisten piti tehdä tilaa palkkakaton alle supertähti Nikita Gusevin hankinnan yhteydessä. Vielä on epäselvää, pelaako Kamenev jo torstaina Helsingissä vai tapahtuuko debyytti myöhemmin.

Sibir hävisi tiistaina Riiassa Dinamolle luvuin 1-4. Sitä ennen joukkue oli ottanut neljästä edellisestä pelistä kolme voittoa. Näissä kamppailuissa oli kaatunut muun muassa Salavat Julajev, joten Sibir on menossa oikeaan suuntaan. Martemjanovin alaisuudessa joukkue on varmasti jatkossakin todella tiivis paketti, jota vastustajien on vaikea murtaa.

Jokerit ja Sibir ovat kohdanneet KHL:ssä 13 kertaa ennen tätä kautta. Voitot ovat menneet helsinkiläisten eduksi 9-4. Viime kaudella Jokerit voitti kotonaan 5-2 ja Novosibirskissä 4-3.

Torstai-illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput matsiin myy Ticketmaster. Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit takaisin voittojen tielle!

Sibirin kokoonpano 12.10. Dinamo Riikaa vastaan:

57 Anton Wedin - 28 Denis Golubev - 86 Aleksandr Sharov
74 Aleksei Krushinin - 37 Nick Shore - 27 Nikita Setdikov
10 Nikita Korotkov - 45 Valentin Pjanov - 70 Jegor Morozov
90 Oleg Li - 51 Vjatsheslav Litovtshenko - 99 Nikita Shaskov
97 Dmitri Ovtshinnikov

21 Jegor Alanov - 65 Michal Cajkovsky
33 Denis Bodrov - 94 Nikita Jefremov
11 Vadim Kudako - 7 Ilja Morozov
20 Konstantin Aleksejev

29 Harri Säteri (35 Anton Krasotkin)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022