Puolimatkan krouvi – tässä maanantain kokoonpano

Jokerit lähtee läntisen konferenssin kärkipaikalta kauden 28. peliinsä, joka on samalla tismalleen runkosarjan puoliväli. Anders Lindbäck on helsinkiläisten tolppien välissä maanantain kamppailussa, jossa vastaan asettuu lännessä neljäntenä oleva Dynamo Moskova.

Jokerit oli vahvassa iskussa ennen taukoa, sillä voittoja tuli neljä peräjälkeen ja pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Viimeisimmässä kamppailussa Dinamo Riika kaatui vieraskaukalossa reilu viikko sitten sunnuntaina lukemin 4-1.

Maajoukkuetehtävissä viime viikolla olleista pelaajista tänään ovat kokoonpanossa Petteri Lindbohm, David Sklenicka, Veli-Matti Savinainen, Marko Anttila ja Hannes Björninen. Heistä jokainen pelasi Karjala-turnauksessa kaksi ottelua kolmesta. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Philip Holm ja Henrik Haapala.

Vastustaja Dynamo voitti ennen taukoa hallitsevan mestarin Avangard Omskin vieraskaukalossa lukemin 4-1. Sitä ennen moskovalaiset kärsivät 0-1-tappion Amurille ja murskasivat vajaalla kokoonpanolla pelanneen Dinamo Minskin 7-3.

Dynamo kärsi ennen taukoa loukkaantumisista, mutta saa tämän illan kokoonpanoonsa sairastuvalta takaisin hyökkääjät Oscar Lindbergin, Rob Klinkhammerin ja Artjom Fjodorovin, jotka kuuluvat joukkueen runkohyökkääjiin. Myös viime pelin huilannut huippupakki Vjatsheslav Voinov on jälleen kehissä.

Jokerit ja Dynamo eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Keskinäiset ottelut ovat KHL:n runkosarjassa menneet voitoin 15-7 moskovalaisille. Dynamo on vienyt kolme edellistä kohtaamista nimiinsä. VTB Arenassa Jokerit on voittanut viimeksi joulukuussa 2019, kun Veli-Matti Savinainen tasoitti pelin viimeisellä minuutilla ja Viktor Lööv laukoi ratkaisun jatkoajalla. Peli päättyi lukemiin 2-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 19 Veli-Matti Savinainen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Dynamon kokoonpano:

22 Stanislav Galijev – 87 Vadim Shipatshjov – 85 Anton Wedin
24 Oscar Lindberg – 19 Eric O’Dell – 96 Dmitri Rashevski
31 Aleksandr Petunin – 10 Mihail Fisenko – 56 Ivan Igumnov
12 Rob Klinkhammer – 25 Oleg Zaitsev – 91 Vladislav Mihailov
97 Artjom Fjodorov

94 Andrei Mironov – 27 Vjatsheslav Voinov
77 Anton Belov – 99 Andrei Sergejev
55 Sergei Boikov – 86 Jegor Zaitsev
74 Nikita Novikov

60 Ivan Botsharov (98 Georgi Kuznetsov)