Punakeltaiset askeleen Salavat Julajevia edellä

Ufasta on tullut Jokereille mieluinen paikka pelata, sillä maanantaina helsinkiläiset ottivat jo neljännen peräkkäisen voittonsa kaupungissa. Salavat Julajev nousi kahdesti rinnalle, mutta aina Jokerit löysi keinon päästä takaisin johtoon.

Salavat Julajev Ufa - Jokerit 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Molemmat joukkueet tulivat otteluun tappio niskassaan, mutta kotijoukkueella tuska oli varmasti kovempi, sillä putki oli jo kolmen pelin mittainen. Ufassa fanaattinen kotiyleisö vaatii tuloksia ja vihreäpaidat tulivatkin porteista terävästi.

-Näki, että vastustaja oli hävinnyt kolme edellistä peliään, sillä he tulivat todella kovaa ensimmäiseen erään. Mentiin päästä päähän ja hieman oltiin onnekkaita, että mentiin 1-0-johdossa tauolle, päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi.

Brian O’Neillin avauserän maali antoi Jokereille hieman tilaa hengittää. Toisessa erässä kotijoukkue tuli ylivoimalla tasoihin, mutta Henrik Haapala kuittasi vieraat uudelleen edelle. Kolmannessa erässä juoni oli samanlainen, kun Jokerit hölmöili maalinedusruuhkassa kiekon omaan verkkoon. Päät eivät kuitenkaan painuneet, sillä hetkeä myöhemmin Ahti Oksanen vapautti Marko Anttilan maalintekoon. Loppuluvut kirjattiin näin 3-2.

-Saatiin rivejä kasaan ensimmäisen erän jälkeen ja pystyttiin parantamaan pelaamistamme. Parasta oli tietysti se, että vaikka vastustaja tuli tasoihin, teimme aina uuden johtomaalin. Ollaan iloisia, että pystyttiin kolme maalia tekemään ja Janis oli jälleen mies paikallaan, Marjamäki kehui maalivahti Kalninsia, joka teki 31 torjuntaa.

-Tämä oli tärkeä ja hieno voitto joukkueelle. Paljon nähtiin hyviä asioita, mutta vielä on korjattavaakin. Hyvä on jatkaa matkaa eteenpäin, Marjamäki jatkoi.

Joukkueen sisällä on puhuttu paljon tasaisuudesta, jota otteisiin halutaan lisää. Suoritus saattaa heitellä, mutta on muistettava, että Jokerit on ollut lokakuusta lähtien kokonaisuutena hyvässä pistetahdissa. Läntinen konferenssi on ääritasainen, joten tahdin on säilyttävä myös jatkossa.

-Kyllä meillä on fokus ihan täysin oman pelin kehittämisessä. Yhdeksän ensimmäisen pelin jälkeen on saatu junaa raiteilleen ja oltu läntisen konferenssin kuntopuntarin kakkosjoukkue. Ihan hyvään tahtiin on huonon alun jälkeen otettu pisteitä, Marjamäki mietti.

-Ylivoima- vastaan alivoimakerrat halutaan plussalle. Tänään jäätiin taas yksi miinukselle. Siihen meidän pitää vielä keksiä jotain, hän huomautti.

Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Kazakstanissa, jossa Jokerit kärsi viime kauden rumimman tappionsa. Motivaatiota ei tarvitse erikseen hakea, koska edessä on jälleen iso testi. Barys on itäisessä konferenssissa kolmantena ja voittanut kolme edellistä otteluaan.

-Vieraskiertueelle on aina tärkeää saada hyvä startti. Kova peli odottaa taas keskiviikkona Nur-Sultanissa, Marjamäki ennakoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020