Pulkkisen Traktor idän kärkikahinoissa

Jokereiden maanantain vastustaja Traktor Tsheljabinsk on itäisessä konferenssissa kolmantena. Ex-jokeri Teemu Pulkkisen edustama seura tarjoaa helsinkiläisille erinomaisen haasteen maanantai-illan ottelussa.

Jokerit ja Traktor kohtasivat 6.9. Hartwall Arenassa, jolloin isännät ottivat kauden avausvoittonsa ja käynnistivät uskomattoman voittoputkensa, joka on kasvanut jo 11 peliin. Traktorkaan ei tappiosta häkeltynyt, vaan kaapi perään viisi peräkkäistä voittoa. Kuudesta viime ottelustaan Tsheljabinskin ylpeys on saalistanut kolme voittoa ja yhteensä seitsemän pistettä.

Lauantaina Traktor kukisti kotonaan viime kauden mestari Avangard Omskin 4-3 jännittävien vaiheiden jälkeen. Pulkkinen tahditti tehokasta ylivoimaa, jossa hän kokosi pisteet 1+1. Hyökkääjä on Traktorin paras maalintekijä ja toiseksi tehokkain pistemies 13 kamppailun saaliilla 7+4=11.

Ainoastaan oman kylän poika Nikita Tertishni on ollut Pulkkista kovemmassa iskussa pisteiden suhteen. Viime kaudella farmiliiga VHL:ssä Jugra Hanti-Mansijskin paidassa dominoinut ja mestaruuden voittanut pienikokoinen hyökkääjä on iskenyt kasvattajaseuralleen tällä kaudella 6+6=12 pistettä 13 ottelussa ja noussut Traktorin kärkipelaajien joukkoon.

Jokerit saa maanantai-illan ottelussa olla parhaimmillaan, sillä Traktor on erinomainen joukkue kaukalon molemmissa päissä. Emil Garipov torjui lauantaina Avangard-voitossa, mutta tshekki Roman Will on kantanut päävastuun alkukaudesta. Hän lienee tolppien välissä myös tänään. Traktorin maalivahtivalmentajana toimii Simo Vehviläinen.

Puolustuksessa ruotsalainen Lawrence Pilut, SM-liigastakin tuttu Nick Bailen ja erinomainen työhevonen Albert Jarullin pelaavat yli 20 minuuttia illassa. Bailen on tehoillaan 2+9=11 KHL:n pakkien pistepörssissä kolmantena. Hyökkäyksessä Pulkkinen ja Tertishni saavat tulitukea vauhdikkailta ja taiturimaisilta tshekeiltä Tomas Hykalta (2+9=11) ja Lukas Sedlakilta (4+4=8).

Erikoistilanteissa Traktor kuuluu KHL:n ylempään keskikastiin. Ylivoimatehokkuus 19,1% on sarjan 11:nneksi parasta. Alivoimaprosentti 83,0 taas on kahdeksanneksi parasta. Jokereiden prosentti ylivoimalla on 26,5 (5) ja alivoimalla 87,0 (5).

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit johti pitkään, mutta Traktor nousi kolmannessa erässä väkisin tasoihin. Jatkoajalla Kalle Kossila ratkaisi pelin komeiden harhautusten päätteeksi. Maaleja mätettiin yhteensä yhdeksän.

Jokerit ja Traktor ovat KHL-aikana kohdanneet 14 kertaa. Voitot ovat menneet helsinkiläisten eduksi 12-2. Tsheljabinskissä Jokerit on ottanut voiton viidesti peräkkäin. Ainoa tappio on peräisin syksyltä 2015.

Tämän illan ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Selostajana toimii Nuutti Vihtilä.

Traktorin kokoonpano 2.10. Avangard-pelissä:

40 Sergei Kalinin - 28 Aleksei Bivaltsev - 6 Teemu Pulkkinen
88 Nikita Tertishni - 11 Lukas Sedlak - 38 Tomas Hyka
17 Vjatsheslav Osnovin - 19 Vladimir Tkatshjov - 85 Vitali Abramov
54 Kirill Kapustin - 68 Marsel Sholokov - 8 Jegor Fatejev

20 Lawrence Pilut - 33 Albert Jarullin
72 Sergei Telegin - 55 Nick Bailen
89 Ilja Karpuhin - 44 Jevgeni Kulik
21 Aleksandr Kirpitshnikov

77 Emil Garipov (35 Roman Will)