Pulkkisen Dinamo tähyää takaisin pudotuspeleihin

Dinamo Minskin riveissä viilettävä Teemu Pulkkinen on uudessa joukkueessaan isossa roolissa. Häneltä odotetaan tehoja ja Valko-Venäjän ylpeydeltä paluuta playoff-joukkueeksi.

Dinamo aloitti kautensa viime viikolla kolmella kovalla vierasottelulla, joista ei pisteitä herunut. Viime kauden mestari Ak Bars, Torpedo ja Neftehimik olivat niukasti minskiläisryhmää edellä. Tämän illan kotiavaus onkin Dinamolle huipputärkeä peli, sillä pistetili pitää saada auki nopeasti.

Viime kaudella valkovenäläisjoukkue ei selviytynyt pudotuspeleihin, mutta kanadalaisluotsi Gordie Dwyer sai jatkaa tehtävässään. Kesän aikana Dinamo on vahvistunut, joten edellytykset parempaan vuoteen ovat olemassa. Läntisessä konferenssissa marginaalit playoff-viivan tuntumassa ovat marginaalisen pienet.

Dinamon selkeänä ykkösmaalivahtina pelaa ruotsalainen Jhonas Enroth, joka torjui viime kaudella peräti 52 kamppailussa. Hän kantoi vastuuta tämän kauden ensimmäisissä peleissä, joten kutsu käynee tolppien väliin myös tänään Jokereita vastaan. Torjuntaprosentti viime viikolta on kelpo 92,6.

Puolustuksessa isointa vastuuta kantaa kanadalaishankinta Patrick Wiercioch, joka pelasi viime kaudella AHL:ssä. Hän on pelannut urallaan liki 300 NHL-ottelua ja siirtyi nyt ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan. Wiercioch sai kolmessa ensimmäisessä pelissä vastuuta liki 22 minuuttia ottelua kohden. Tärkeä paluumuuttaja peräpäähän oli Kirill Gotovets, joka pelasi viime kaudella Manitobassa AHL:ää.

Hyökkäyksessä Pulkkinen ja Beau Bennett olivat isommat hankinnat, mutta myös Kostitsin veljesten Andrein ja Sergein paluu seuraan lämmittää varmasti kotiyleisöä. Viime kaudella hyvin pelannut hyökkääjä Quinton Howden jatkaa seurassa. Lähtökohtaisesti Dinamolla on parempi joukkue kuin vuosi sitten kauteen lähdettäessä, mutta harjoituskausi ja runkosarjan startti eivät ole sujuneet ruusuisesti.

Pulkkinen teki kaksi maalia kolmessa ensimmäisessä pelissä ja on joukkueen tehokkain pelaaja. Maalinteko tökki vieraskiertueella ja siihen erityisesti valkovenäläisjoukkue haluaa parannusta kotihallissa. Puolustus- ja maalivahtipeli voidaan laskea positiivisiksi asioiksi avausviikolta.

Jokerit ja Dinamo kohtasivat viime kaudella kahdesti ja helsinkiläiset veivät voiton molemmissa kamppailuissa. Vuosi sitten sarja-avaus Minskissä oli Jokereiden näytöstä, kun Eeli Tolvanen pommitti hattutempun ja punakeltaiset veivät pisteet luvuin 6-1. Helsingissä oli tasaisempaa, sillä peli päättyi 2-0.

Pulkkisen tunnelmat illan matsin alla voit katsoa yllä olevalta videolta.

Ottelu alkaa tänään klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa toimii jokerikannattajien virallisena vieraspelikatsomona tälläkin kaudella. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020