Pudotuspelit – nitrot esiin!

Jokerit on aina luvannut kannattajilleen vauhtia, vaarallisia tilanteita ja kiinnostavaa taitokiekkoa. Pirullista jokerikiekkoa parhaimmillaan.

Ja sitähän me olemme saaneet KHL -kaudella nähdä ihan kiitettävästi, sitä pirullista jokerikiekkoa. Kiitos siitä. 

Mutta hyvät Jokerit! Rajansa kaikella! Seikkailu pudotuspeliviivan molemmilla puolilla alkaa olla todella raastavaa! Ei meinaa hermot millään kestää. Keskittyminen herpaantuu, kun ajattelee seuraavia pelejä. Tilannetta ei auta ollenkaan, kun kaverit viestittelee spekulointejaan: ”Jos tuo joukkue pelaa noin ja tuo joukkue noin. Jos Jokerit voittaa tuon ja tuon ja vähintään tasapelin tuossa pelissä…” No te tiedätte mitä se on. Raastavaa!

Dinamo Minsk -pelistä jokerikansa ryntäsi pettyneenä ulos tyhjiin menneen 0-3 maalin jälkeen. Itsekin laukkasin naama mutrulla autolle. Autossa viestitin pojalleni: ”Se on siinä, hyvästi pleijarit”, niin pettynyt olin. Kotiin päästyäni olin jo rauhoittunut ja toivo heräsi jälleen. Onhan tässä pelejä jäljellä! Jospa kuitenkin!

Tuohan se juuri onkin sitä raastavaa! Toivo! Toivo, joka herää aina uudestaan ja elää viimeiseen sekuntiin saakka. Kun toivo kuolee, ei oikeastaan ole enää väliä lopputuloksella.

Nyt olen jälleen varma. Kyllä tästä vielä pudotuspelikevät koittaa meillekin. En millään voi uskoa, että Jokerit antaisi periksi tässä vaiheessa. Sitä paitsi takana on merkittäviä voittoja, jotka lupaavat hyvää jatkolle. Jokerit ei anna periksi, minäkään en anna periksi, vaan jaksan elää toivossa!

Kuuntelin sattumalta Ylen liigakierrosta, jossa juuri haastateltiin erään joukkueen pelaajaa. Hän korosti sitä, miten tärkeää on fanien tuki ja kannatus. Ehkä minunkin pieni tukeni auttaa joukkuetta. Yhdessä me fanit olemme enemmän, paljon enemmän. Kannustuksellamme voi olla ratkaiseva merkitys. Pidetään siis ääntä!

Lauantain matsi Jugraa vastaan päättyi voittoon. Maalejakin tehtiin ihan urakalla. Itse en päässyt peliin, poikani oli paikalla puolestani. Hän viestitteli tunnelmia ja tilanteita pelin aikana. Ottelun päätyttyä hän kirjoitti: ”Tämä oli just sitä nitrokamaa! Huikea peli, siinä käytiin läpi koko tunneskaala!”

Tuossa on jääkiekon sokeri ja suola. Koko tunneskaala kuudessakymmenessä minuutissa. Mutta välillä voisi niitä ääripäitä hiukan lieventää, ainakin näin pudotuspelien ovella. Muuten tarvitaan tynnyrillinen nitroja, rauhoittavia ja mitä näitä nyt on.

Taistele Jokerit!