Pudotuspelimaiset ottelut jatkuvat – ”Erinomainen suoritus vaaditaan”

Jokerit kohtasi Spartak Moskovan peräkkäisissä peleissä ja tällä viikolla mittaa otetaan kahdesti Lokomotiv Jaroslavlista. Tiiviissä tahdissa saman vastustajan kohtaaminen on hyvää valmistautumista tulevaan kevääseen.

Jokerit maksoi potut pottuina Spartakia vastaan joukkueiden toisessa kohtaamisessa kolmen päivän sisään, kun maanantaina Moskovassa helsinkiläisten voittolukemat kirjattiin 6-1. Esitys oli keskittynyt koko 60 minuutin ajan.

-Tosi tasapainoinen peli meiltä. Kun pystyy noin tehokas olemaan alussa maalipaikoissa, helpottuu pelaaminen huomattavasti. Jälleen kerran saimme päälle erinomaisen maalivahtipelin. Hieno vierasvoitto ja hyvä revanssi, puolustaja Niklas Friman summasi.

Hän antoi ansaitut kehut Anders Lindbäckille, joka pysäytti 23 laukausta. Vieraskaukalossa pystyy harvoin pitämään vastustajan pois maalipaikoilta ja ruotsalainen oli maanantaina tuttu varma itsensä tärkeissä paikoissa.

-Ne ovat isoja momentumin tappajia, kun pystyy vaikeissa tilanteissa ottamaan muutaman hyvän torjunnan. Ne tuovat voimaa joukkueelle, Friman kuvaili.

Kaksi peliä Spartakia vastaan olivat hyvää valmistautumista myös pudotuspelejä silmällä pitäen. Saman vastustajan kohtaaminen runkosarjassa peräkkäisissä otteluissa tuo kaukaloon uusia ulottuvuuksia. Samankaltainen kuvio on edessä nyt Lokomotivin kanssa, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkona ja sunnuntaina tällä viikolla.

-Itse ainakin tykkään näistä back-to-back peleistä. Edellisen pelin tarina ja mahdolliset kärhämät ovat tuoreessa muistissa, Friman sanoi.

-Erot ovat pieniä ja pudotuspeleissähän kyse on juuri siitä, kumpi joukkue pystyy aina parantamaan enemmän edellisestä pelistä ja oppimaan vastustajan pelistä. Sellainen henkinen valmius... tykkään tosi paljon, kun mennään vielä enemmän yksityiskohtiin. Kova keskittyminen on tietysti siihen, että pystytään omaa peliä parantamaan, mutta näissä peleissä vastustajan otteet edellisessä ottelussa ovat hyvin mielessä. Tämä tuo uutta vivahdetta kaukaloon, puolustaja kertoi.

Lokomotiv on läntisessä konferenssissa kuudentena ja ehtinyt syyskuun lopussa vaihtaa valmentajaa. Uusi pääkäskijä Igor Nikitin on iskostanut omaa filosofiaansa joukkueeseen ja tulosta on alkanut tulla. Jokerit ja Lokomotiv ovat kohdanneet toisensa peräkkäisinä vuosina pudotuspeleissä, joten joukkueet ovat toisilleen äärimmäisen tuttuja.

-Erinomainen suoritus meiltä vaaditaan. He ovat parantaneet kauden edetessä paljon. Viime keväänä oltiin täällä se reilu viikko ja ne muistot tuovat varmasti vieläkin lisää latinkia keskinäisiin peleihin, Friman mietti.

Hänen omat otteensa ovat jatkuneet korkealla tasolla illasta toiseen. Tehopisteet 5+9=14 ovat yhden päässä ammattilaisuran yhden kauden piste-ennätyksen sivuamisesta. Tehotilaston lukema +15 oikeuttaa koko KHL:ssä kymmenenteen sijaan.

-Nautin jääkiekosta tosi paljon tällä hetkellä. Meillä on hyvä joukkue ja hyvä meininki päällä. Itsekin on pystynyt ottamaan useamman askeleen eteenpäin viime kaudesta. Nautitaan vaan ja koitetaan joka päivä parantaa, puolustaja alleviivasi.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen ottelu alkaa keskiviikkona klo 18.00 Suomen aikaa Jaroslavlissa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.