Pudotuspeleihin hyvässä iskussa – ”Olemme täynnä itseluottamusta”

Jokerit päätti runkosarjan kolmen voiton ja kahdeksan pelin pisteputkessa kaatamalla Amur Habarovskin torstaina. Viime kuukaudet ovat olleet vähintäänkin haastavia, mutta pudotuspeleihin lähdetään vahvassa tikissä.

Jokerit – Amur Habarovsk ja. 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Amur oli menettänyt mahdollisuutensa playoff-paikkaan kauan sitten, mutta viime aikoina joukkue on esiintynyt pirteästi. Tämä näkyi myös Helsingissä, sillä ensimmäisessä erässä joukkue meni nopeaan tahtiin 2-0-johtoon osuttuaan ensin ylivoimalla ja perään alivoimalla. 

Jokerit sai konettaan käyntiin paremmin erän edetessä ja aivan lopussa nähtiin myös kavennus. Jordan Schroeder ohjasi Sami Lepistön lähettämän laukauksen ohi Jevgeni Alikinin ja pääsi juhlimaan kauden 17. osumaansa.

Toisessa erässä isännät pistivät uutta vaihdetta silmään ja Amur joutui puolustuskannalle. Maaliraudat kolisivat alkuun, kunnes viimeisillä minuuteilla Peter Regin löysi maaliverkon Nicklas Jensenin laukauksen jälkeen. Osuma oli Reginille kauden seitsemäs.

Kolmannessa erässä Jokerit otti johdon nopeasti, kun Nicklas Jensen luikerteli upeasti maalintekoon. Tanskalainen viimeisteli kauden 17. osumansa ja helsinkiläiset pitivät kamppailun hallussaan pitkän pätkän tämän jälkeen. Ratkaisevaa tikaria ei kuitenkaan löytynyt ja Amur tuli ylivoimalla tasoihin neljä minuuttia ennen loppua.

Viihdyttävä kamppailu eteni lopulta jatkoajalle, jossa Brian O’Neill hankki isännille ylivoiman. Sitä ei jätetty käyttämättä, vaan O’Neill rakensi huippupaikan Schroederille, joka tälläsi illan toisen ja kauden 18. maalinsa ohi hyvin pelanneen Alikinin.

-Ei oltu ihan niin teräviä alussa kuin olisi haluttu; ensimmäisestä alivoimasta kiekko maaliin ja niin myös ensimmäisen ylivoiman aikana. Ei ollut ihan sitä, mitä haettiin, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

-Parannettiin ja toinen erä oli meidän parasta. Ihan ei riittänyt kolmannen loppuun asti, mutta jatkoajalla saatiin ylivoima ja voittomaali. Tärkeät kaksi pistettä ja voitto. Vastustajan maalivahdille erityiskehut, hän oli erittäin hyvä tänään, Marjamäki kertasi.

-Kolme kotivoittoa runkosarjan loppuun. Niistä pitää nostaa joukkueelle hattua, päävalmentaja kiitti.

Runkosarja päättyi Jokereiden osalta tähän iltaa kolmen ottelun voitto- ja kahdeksan pelin pisteputkeen sekä läntisen konferenssin viidenteen sijaan. Viime kuukaudet ovat sisältäneet omat vaikeutensa nykyisen maailmantilanteen kanssa. Alussa joukkue joutui olemaan pitkiä pätkiä karanteenissa ja joulun jälkeen iski iso otteluruuhka. Kaikesta tästä selvittiin mallikkaasti.

-Ikävä on ollut pelata täällä tyhjille katsomoille, mutta Suomen tilanne on tämä. Meillä on ikävä omia kannattajiamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tiedämme, että he kannattavat meitä television välityksellä ja toivottavasti saamme heidät ensi syksynä heti sankoin joukoin paikan päälle. Faneille tätä tehdään ja nyt on tunne ollut poissa. Ei ole ollut kauhean helppoa pelata täällä, Marjamäki myönsi.

-Runkosarja oli erittäin outo. Syksyllä kausi alkoi, eikä oikein enää muistakaan, mitä tapahtui loka-, marras- ja joulukuussa. Yhtäkkiä pelattiin joulun jälkeen 28 peliä kahteen kuukauteen. Välillä oli tosi vaikeaa, viisi eri päävalmentajaa, kolmea ketjua, viittä pakkia, pelattiin kotipelejä vieraissa… haluan ison kiitoksen antaa jokaiselle pelaajalle ja jokaiselle organisaation jäsenelle. Ollaan oltu aika kovilla eikä ole aina ollut kivaa. Ehjin nahoin on menty siitä huolimatta, Marjamäki kiitteli.

-Pari viikkoa sitten meillä oli vaikeampi jakso, mutta käytiin asioita läpi ja saatiin hyvä lopetus runkosarjaan. Ihan poikkeuksellinen runkosarja tämä joka tapauksessa oli eikä varmasti enää koskaan jouduta kokemaan vastaavaa. Lähdemme pudotuspeleihin täynnä itseluottamusta ja niihin aletaan keskittyä maanantaina, päävalmentaja päätti.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastus on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Asia ratkeaa lauantain päätöskierroksella. Joka tapauksessa ottelusarja pyörähtää käyntiin keskiviikkona 3. maaliskuuta.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021