Pöytää putsaamaan perjantaina - "Olemme hyvässä tilanteessa"

Toisen kotipeliviikon huipennus odottaa perjantaina, kun läntisen konferenssin kärkijoukkue Jokerit kohtaa itää ja koko KHL:ää puhtaalla pelillä johtavan Avtomobilistin.

Helsinkiläisille viikko on tuonut kaksi voittoa, kun Traktor jäi jalkoihin maanantaina maalein 8-0 ja keskiviikkona kaatui Metallurg 5-3. Jokerit murjoi näissä peleissä toisissa erissä yhteensä kahdeksan maalia ja koko alkukauden keskimmäisten 20-minuuttisten maaliero näyttää lukuja 19-3.

-Yritämme pelata nopeasti ja toisinaan se toimii parhaiten juuri toisessa erässä, kun pystymme vaihtamaan hyökkäyspäässä. Olemme tehneet monta maalia siten, että olemme pystyneet pitämään paineen pitkään vastustajan alueella, kapteeni Peter Regin kertoo.

-Toisaalta ensimmäisessä erässä on usein vaikea rikkoa vastustajan puolustusta, koska hekin ovat valmiita ja hereillä otteluiden alussa. Maalipaikkoja ei silloin synny niin paljon kumpaankaan päähän. Mutta toiset erät ovat ehdottomasti olleet yksi vahvuuksistamme ja yritämme jatkaa sitä. 

Jokereiden pelissä ei ole ollut suuria notkahduksia, ja kokonaisuutena voi sanoa, että suoritus on mennyt eteenpäin ottelusta toiseen. Käyrä osoittaa ylöspäin ja Regin antaa tästä kiitoksen niin penkin taakse kuin pelaajillekin. Työnteko on jatkunut oli kaukalossa sitten tapahtunut mitä tahansa.

-Valmennus on tehnyt todella hyvää työtä siinä, miten he ovat ohjanneet keskittymisemme oikeisiin asioihin ja kehityskohtiin, kapteeni kiittelee.

-Vaikka olemme voittaneet pelejä, emme ole kertaakaan olleet tyytyväisiä. Haluamme vain kehittyä koko ajan. Jos on ollut huono erä, emme ole miettineet sitä liikaa, vaan menneet jäälle parantamaan. Valmennus ja pelaajat yhdessä ovat tehneet hyvää työtä juuri siinä, että keskittyminen on suunnattu oikein.

Perjantain kärkikamppailu saa kokeneen hyökkääjän innostumaan, mutta hän ei halua vähätellä aiempia pelejä. Kausi on vasta hyvin aikaisessa vaiheessa ja jokaisen joukkueen kehitysprosessi erilaisessa vaiheessa. KHL:ssä ei helppoja iltoja ole, vaikka sarjataulukkoa katselisi millaisella suurennuslasilla.

-Tiesimme jo tähän viikkoon lähdettäessä, että edessä on kovia otteluita. Metallurg testasi meitä toden teolla keskiviikkona. Nyt olemme voittaneet kaksi peliä, ja katsotaan, pystymmekö putsaamaan pöydän perjantaina, Regin pureskeli.

-Tiedämme, että vastassa on erittäin hyvä joukkue, joka ei ole vielä kertaakaan hävinnyt. Olemme kuitenkin itsekin hyvässä tilanteessa ja pääsemme pelaamaan kotona, joten lähtökohdat ovat täydelliset.

-Yritämme nauttia pelistä ja sitten nähdään, pystymmekö päihittämään idän parhaan joukkueen. On jännittävää nähdä, millainen kamppailusta tulee, ja on aina hauska pelata huippujoukkueita vastaan, koska silloin aidosti näkee, missä menee, kapteeni summasi.

Jokereiden ja Avtomobilistin välinen kamppailu alkaa perjantaina Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä.

Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020