Pöysti ei laske tehopisteitä

Eetu Pöysti jatkaa päivittäistä työntekoaan tällä viikolla maajoukkueessa ja ensi kaudella Jokereissa. Päivä kerrallaan -mentaliteetilla hän on päässyt urallaan eteenpäin.

Pöysti on tottunut pelaamaan Liigassa kolmos-nelosketjun raatajan roolia, jossa hän on ollut viime vuosina erinomainen. Edelleen hän vannoo työnteon nimiin, vaikka myös tehopisteitä on syntynyt. Etenkin päättyneellä kaudella Bluesin paidassa, kun laitahyökkääjä teki yhden kauden piste-ennätyksensä. Hän kasasi 56 ottelussa tehot 8+24=32.

-En ole pisteistä ikinä sillä tavalla välittänyt ja olen vähän yllättynytkin niistä (tämän kauden pisteistä). Ehkä suoraviivaisuutta tuli lisää, eikä menty enää niin paljon kulmiin. Mentiin maalille ja toimitettiin kiekkoa sinne. Sitä kautta pisteitä tuli, Pöysti miettii.

-Jatkossakaan ei ole tavoitteena mitään huimia pistemääriä tehdä, vaan pyrin pelaamaan omilla vahvuuksilla suoraviivaista, fyysistä ja energistä peliä.

Jokerit on laitahyökkääjälle seuraava steppi uralla ja samalla mahdollisuus pelata uudessa sarjassa. Kansainvälinen KHL tarjoaa uuden haasteen, josta työmyyrä aikoo ottaa kaiken irti.

-Todella innokkailla ja odottavilla fiiliksillä tullaan tänne. Aika makea juttu päästä KHL:ään ja Jokereihin. Itselle se kertoo siitä, että on mennyt eteenpäin ja tarkoitus on jatkaa samalla tavalla.

Tämän kauden osalta Pöysti jatkaa pelejä Leijona-paidassa. Laitahyökkääjä pääsee tekemään A-maajoukkuedebyyttinsä torstain ja perjantain Latvia-maaotteluissa. Kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomea edustanut, nyt 25 vuoden ikään ennättänyt Pöysti lähtee innolla taistelemaan MM-kisapaikasta aikuisten peleissä.

-Nuorten kisoista on jo tovi vierähtänyt. Mennään päivä kerrallaan ja repiä itsestään mahdollisimman paljon irti joka päivä.

Katso yllä olevalta videolta koko Pöystin haastattelu.