Playoff-paikka varmistui, Dinamo etevämpi rankkareissa

Jokerit esiintyy KHL:n pudotuspeleissä myös seitsemännellä kaudellaan sarjassa. Torstain Dinamo Minsk -pelissä punakeltaiset joutuivat taipumaan voittomaalikilpailussa.

Jokerit – Dinamo Minsk vl. 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tappoi ensimmäisen erän alkuun kaksi rangaistusta ja oli myös lähellä maalintekoa. Sekä Marko Anttila että Sami Lepistö kilauttivat tolppaan. Lopulta viimeistelyssä onnistui kuitenkin vierailija, kun 1-0-johtomaali näki päivänvalon erän viimeisellä minuutilla.

Toiseen erään tempo nousi ja nähtiin viihdyttävää jääkiekkoa, jossa mentiin päästä päähän. Tähän oli pohjoisamerikkalaispitoisen Dinamon kanssa syytäkin varautua. Jokerit selvisi haasteesta hyvin ja eritoten John Norman, joka pinkoi erän puolivälissä maalintekoon. Ruotsalaisen kauden seitsemännellä osumalla Jokerit tuli tasoihin.

Jokereiden kannalta erän jatko ei mennyt kuin elokuvissa. Anders Lindbäck joutui poistumaan maaliltaan ja Janis Kalnins tuli tilalle. Myös Henrik Haapala ja Norman joutuivat jättämään leikin kesken ennen loppua. Kolmen tärkeän pelaajan poistuminen pukukopin puolelle ennen aikojaan ei ollut sitä, mitä lääkäri määräsi.

-Ikäviä loukkaantumisia. Toivottavasti ei mitään pahempaa ja saataisiin ukkoja takaisin, kun neljä peliä on runkosarjaa jäljellä, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla Jordan Schroeder sai täysin käsittämättömän rangaistuksen Dinamon pelaajan loukkaannuttua epäonnekkaasti. Vieraat käyttivät ylivoiman hyväkseen ja iskivät 2-1-johtomaalin vain 1,4 sekuntia ennen taukoa. Tuomaritoiminta jäi muutenkin harmittamaan punakeltaisia.

-Kuusi jäähyä meille, vastustajalle yksi. Siihen nähden pitää olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, Marjamäki mietti.

-Harmitti vastustajan ensimmäinen maali, joka olisi pitänyt olla pitkä kiekko. Toista maalia edelsi Schroederin jäähy tilanteesta, josta ei olisi ikinä pitänyt tulla jäähyä. 

-On tosi vaikea pärjätä tässä sarjassa, jos meillä on 41 kertaa vähemmän alivoimaa kuin ylivoimaa. Huippujoukkueilla lukema on tässä sarjassa +35, Marjamäki vertaili.

Kolmanteen erään Jokerit sai erinomaisen alun, kun Viktor Lööv purjehti tasoittamaan kamppailun. Ruotsalaisen kauden kolmas osuma syntyi komealla tavalla, mutta muuten Jokerit oli erässä askeleen vastustajaa perässä. Tähän vaikuttivat osaltaan myös jäähyt, joita helsinkiläiset joutuivat tappamaan.

Tasainen kamppailu eteni aina voittomaalikilpailuun asti ja siinä Dinamo oli parempi. Jokereille yksi piste takasi varmistamaan playoff-paikan, kun runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Pelejä jatketaan lauantaina kotona. Vieraaksi saapuu Dynamo Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021