Playoff-kaavio muotoutuu - vastustaja Moskovasta

Runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua ja Jokerit on käytännössä varmistanut kotiedun ensimmäiselle kierrokselle. Vastustajaksi on tyrkyllä kolme eri joukkuetta.

Helsinkiläisten hyvät otteet viime viikon vieraskiertueella kasvattivat eron lännen viidentenä olevaan Dynamo Moskovaan 11 pisteeseen. Näin ollen kotiedun lipeämiseksi viimeisen kuuden pelin aikana Jokerit saisi saada vain yhden pisteen ja Dynamon pitäisi samaan aikaan voittaa kaikki pelinsä.

Jokerit taistelee vielä lännen kolmannesta sijasta Lokomotiv Jaroslavlin kanssa. Venäläisjoukkue on yhden ottelun enemmän pelanneena neljän pisteen päässä ja oli ennen taukoa mahtivireessä voittaen yhdeksästä viimeisestä pelistään kahdeksan. Lokomotivin loppuohjelma ei ole vaikeimmasta päästä, vaikka kahdessa viimeisessä pelissä vastassa ovatkin TsSKA ja SKA.

Dynamo (65 pistettä / 56 ottelua), Spartak (64/57) ja Vitjaz (60/56) on kolmikko, josta yksi on Jokereiden ensimmäisen kierroksen vastustaja. Heti tauon jälkeen Spartak ja Dynamo ottavat yhteen keskinäisessä ottelussa, jolla voi jo olla ratkaiseva merkitys lopullisten sijoitusten kannalta. Dynamolle merkittävää etua runkosarjan päätökseen tuo otteluohjelma, sillä joukkue pelaa kuudesta viimeisestä pelistään viisi kotihallissaan. Vitjaz taas kohtaa mm. Metallurgin, Lokomotivin, TsSKA:n ja Avtomobilistin, joten sen nousu viidenneksi tai kuudenneksi vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Jos joukkueet päätyvät runkosarjassa tasapisteisiin, ratkeaa sijoitus varsinaisella peliajalla otettujen voittojen perusteella. KHL:n runkosarja päättyy perjantaina 22. helmikuuta ja pudotuspelit alkavat heti maanantaina ja tiistaina 25. ja 26. päivä. Viime kaudesta poiketen ottelusarjoissa pelataan koko ajan joka toinen päivä.

Runkosarjan viimeiset ottelut:

Lokomotiv (80/57): Dinamo Minsk (vieras), Torpedo (koti), Vitjaz (k), SKA (v), TsSKA (v).

Jokerit (76/56): Dinamo Riika (v), Dynamo (v), SKA (v), Spartak (k), Slovan (k), Dinamo Minsk (k).

Dynamo (65/56): Spartak (v), Jokerit (k), Sotshi (k), Traktor (k), Metallurg (k), Torpedo (k).

Spartak (64/57): Dynamo (k), SKA (k), Jokerit (v), Sotshi (v), Severstal (v).

Vitjaz (60/56): Sotshi (v), Metallurg (v), Lokomotiv (v), TsSKA (v), Dinamo Minsk (k), Avtomobilist (k).

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020