Platt urakoi nyt laidalla – ”Henkisesti virkistävää vaihtaa paikkaa”

Geoff Plattin monipuolisuus on tullut esille moneen otteeseen tämän kauden aikana. Viime peleissä pelipaikka on ollut laidalla eri ketjusommitelmissa.

Peter Reginin loukkaannuttua syyskuussa Platt siirtyi keskelle, jossa on pelannut KHL:ssä aiemminkin. Jokereiden paras aloittaja kantoi paikalla vastuuta molempiin suuntiin ja toimi ketjun yhteen liimaavana voimana. Kun Regin palasi kokoonpanoon, Platt siirtyi takaisin laidalle, eikä sopeutuminen ole tuottanut ongelmia, vaikka myös ketjukaverit ovat muuttuneet tiuhaan.

-On oikeastaan hauskaa pelata eri pelaajien kanssa ja oppia heidän tapojaan jäällä. En ollut esimerkiksi pelannut Mikan (Niemi) kanssa ennen eilistä peliä. Pystyin oppimaan pieniä asioita hänen pelistään ja luomaan myös aika monta maalipaikkaa sen ansiosta. Joskus erilaisen perspektiivin ansiosta pystyy luomaan uutta jäällä, Platt kertoi.

Pitkän kauden aikana pelejä pelataan lähestulkoon joka toinen päivä. Uusien ärsykkeiden löytäminen ja saaminen on tärkeää pelaajalle, jonka tähtäimenä on kehittyä kauden mittaan ja olla parhaassa iskussaan keväällä. Platt tottui jo TsSKA Moskovassa pelatessaan eri ketjukavereihin ja pelaamiseen sekä keskellä että laidassa. Hänelle asiassa on vain positiivisia puolia.

-On henkisesti virkistävää pelata eri pelipaikoilla. Silloin näkee kokonaisuuden eri kantilta ja ymmärtää peliä paremmin. Tutulla paikalla ei aina näe kaikkea, joten uusi perspektiivi myös tavallaan lisää kykyä kantaa vastuuta, hän huomautti.

-Molemmat pelipaikat tarjoavat ihan omanlaisensa haasteen. Se, kumpaa paikkaa pelaan, vaikuttaa todella paljon siihen, miten harjoittelen ja valmistaudun otteluun. Keskellä ollaan vähän konservatiivisempia, kun taas laidalla pitää olla hyökkäysvoittoisempi ja räjähtävämpi. Laidalla tankissa on usein bensaa jäljellä pidempään ja pystyy vetämään täysillä koko ottelun. Siltä tuntui eilisenkin pelin loppuhetkillä.

Plattin ja Jokereiden harmiksi hallinta ei tiistaina tuonut pisteitä Vladivostokissa. Helsinkiläiset hakkasivat päätään seinään, eivätkä pystyneet viimeistelemään kuin yhden maalin lukuisista paikoista. Kolmannessa erässä vastustaja käytti omat hetkensä, kun helsinkiläisten pelaaminen otti takapakkia kahdesta ensimmäisestä.

-Suoritustasomme ei ollut tarpeeksi korkealla ja annoimme vastustajalle mahdollisuuden pysyä pelissä mukana. Heillä ei ollut juuri mahdollisuuksia kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta löysivät kolmannessa paikat, joita me emme hyödyntäneet ottelun alkuvaiheissa, Platt analysoi.

-Kuulostaa niin kliseeltä, mutta keskittyminen koko 60 minuutin ajaksi on vain niin tärkeää tällä tasolla. Ei voi pelata vain kahta erää hyvin, vaan koko ottelun. Silloin antaa itselleen mahdollisuuden taistella voitosta.

Torstaina joukkue päättää pitkän vieraskiertueen Kiinassa ja Venäjän Kaukoidässä kohtaamalla Amur Habarovskin klo 11.30 Suomen aikaa. Ennakkoasetelmat ovat pitkälti samat kuin tiistaina Vladivostokissa, sillä Amur on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta haluaa näyttää kotiyleisölleen parasta NHL-mittaisessa laatikossaan.

-Amur pelaa kovaa kotikaukalossaan, jonka mittasuhteet ovat hyvin pitkälti samat kuin Vladivostokissa. He saavat myös äänekkään tuen faneiltaan, mikä tarkoittaa vierailijalle aina vaikeaa ottelua, Platt ennakoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019