Pitkä pisteputki poikki – ”Syy oli vastustaja”

Jokerit taipui erinomaisesti pelanneelle Severstalille Tallinnan-viikonlopun toisessa pelissä lauantaina. Ahnaasti pelannut vastustaja teki Jokereiden elämän vaikeaksi.

Jokerit – Severstal 2-5 (1-1, 1-3, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Joukkueet kohtasivat lauantaina alle vuorokauden sisään edellisestä kohtaamisesta. Severstal oli tehnyt kotiläksynsä paremmin ja oli energisempi Tondiraba Arenan jäällä. Helsinkiläisten pelin avaaminen ei luonnistunut päiväpelissä toivotulla tavalla, kun keltapaidat iskivät herhiläisen lailla kiinni puolustajiin.

-Tänään ei ollut meidän päivämme. Olimme yksilö- ja joukkuetasolla aika kaukana parhaastamme. Syy siihen on vastustaja; Severstal pelaa erinomaista jääkiekkoa, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-Eilen jo huomasimme, että he luistelevat ja kamppailevat hyvin eli paiskivat hommia koko ajan niin kuin pitääkin. He paransivat eilisestä, me emme siihen pystyneet, hän jatkoi.

Petri Kontiola ja Peter Regin pitivät osumillaan Jokerit 2-2-tasatilanteessa toisen erän alkupuoliskolle, mutta sitten Severstal meni menojaan. Helsinkiläiset istuivat paljon jäähyllä, mikä ei auttanut kiriä takaa-ajotilanteessa.

-Varmaan isoin energialataus meni jäähyjen tappamiseen. Neljä minuuttia oltiin kahden miehen alivoimalla ja muutenkin istuttiin paljon. Ehkä se vähän sekoitti rytmiä. Silti kaikki kunnia vastustajalle, Marjamäki mietti.

Jokereiden 14 ottelun piste- ja viiden ottelun voittoputki tuli näin tiensä päähän. Joukkue on läntisessä konferenssissa edelleen erinomaisessa tilanteessa kolmantena ja taistelee Bobrov-divisioonan voitosta Dynamo Moskovan ja SKA Pietarin kanssa.

-On tärkeää, miten otamme nyt vastaan negatiivisen tuloksen. Siinä meillä on mahdollisuus kasvaa ja näitäkin hetkiä tarvitaan matkan varrella. Uskon, että olemme sinut asian kanssa ja menemme eteenpäin kohti tiistaita, Marjamäki sanoi.

Viikonlopun aikana Suomesta saapui runsaasti Jokereiden kannattajia omiensa tueksi Tallinnaan. Joukkue kiitti omiaan upeasta tuesta ja myös Marjamäki otti asian esille taiston tauottua.

-Isot kiitokset faneille, Jokereiden organisaatiolle ja henkilökunnalle sekä paikallisille, jotka ovat mahdollistaneet näin hienon viikonlopun. He näkivät hyvää jääkiekkoa kahden hyvän joukkueen välillä. Lopputulos oli varmasti oikea, kun molemmat voittivat yhden pelin, Marjamäki sanoi.

Jokerit jatkaa pelejä tiistaina Podolskissa Vitjazin vieraana. Kotona pelataan seuraavan kerran tiistaina 21. tammikuuta Barys Nur-Sultania vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020