Pisteputki seitsemään peliin – ”Laatupaikkoja oli riittävästi voittoon”

Jokereiden kuuden ottelun voittoputki katkesi, mutta itäisen konferenssin kärkiryhmä Ak Barsia vastaan nähty taistelu ja yksi piste olivat joukkueelta vahva osoitus nykyvireestä. Brian O’Neill viimeisteli Kazanissa kaksi osumaa.

Ak Bars Kazan - Jokerit ja. 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Kazanissa nähtiin yksi alkukauden kiihkeimmistä otteluista, kun kaksi huippujoukkuetta iski yhteen. Jokerit näytti jälleen kerran upeaa luonnetta kampeamalla itsensä kahdesti takaa-ajotilanteesta rinnalle. Kaukana ei ollut, että täysi potti olisi matkannut Helsinkiin, sillä kolmannessa erässä Jokerit oli hallitsevampi osapuoli.

-Laadukas peli kahden hyvässä iskussa olevan huippujoukkueen välillä. Paljon piti pistää likoon ja pelattiin aika hyvin, mutta tietysti harmittaa, ettei voittoa tullut, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Ensimmäinen 20-minuuttinen oli isäntien, kun itäistä konferenssia hallitseva Ak Bars karkasi kahden maalin etumatkalle. Vierailla oli omat hetkensä, mutta vasta toisessa erässä tulosta saatiin taululle. Brian O’Neill aloitti kirin viimeistelemällä rangaistuslaukauksesta 1-2-kavennuksen.

Paine yltyi kotijoukkueen maalilla ja tasoituskin tuli varsin nopeasti. Peter Regin ohjasi kauden kolmannen osumansa maalin edestä Mikko Lehtosen ja Jesse Joensuun mainion esityön jälkeen. Hetkessä Jokerit oli hiljentänyt Tatneft Arenan ja pannut pelin uusiksi.

Ak Bars oli tehokas vastaiskuissa, koska kaikki joukkueen varsinaisen peliajan maalit syntyivät sellaisista. Niin myös toisessa erässä, kun Kirill Petrov vei illan toisella osumallaan isännät jälleen johtoon. Se ei kuitenkaan Jokereiden uskoa horjuttanut.

O’Neill merkkautti kuudennen maalinsa kymmeneen peliin heti kolmannen alussa laukomalla tarkasti alanurkkaan tasoituksen. Syötöt tarjoilivat Alex Grant ja loistavan ottelun pelannut Henri Ikonen, joka oli yksi helsinkiläisten taistelu ruumiillistumista. 

Jokerit oli lähellä voittoa kolmannessa erässä, muttei saanut hyvistäkään paikoista kiekkoa reppuun. Tempo kamppailussa oli huikea ja vieraat näyttivät, että pystyvät pelaamaan omaa peliään sarjan parhaita vastaan.

-Täällä on aina vaikea luoda laatupaikkoja, mutta tuntui, että tänään meillä oli niitä ihan riittävästi pistää peli pakettiin ja voittaakin. Joukkue pelaa hyvällä intensiteetillä ja taas tultiin takaa rinnalle. Pelattiin vaikeassa tilanteessa hyvin ja pitää olla ylpeä siitä, kuinka paljon osoitettiin luonnetta, Marjamäki kehui.

-Toisaalta päästettiin ensimmäisen ja toisen erän lopussa maalit. Ne ovat pieniä, mutta todella tärkeitä asioita, miten pelaamme näillä hetkillä. Voittamisen kannalta niissä pitää olla parempi. Kova halu oli jatkaa voittoputkea, mutta nyt jouduttiin tyytymään pisteeseen.

Jatkoajalla Regin sai ensimmäisessä aloituksessa mailan kasvoihinsa ja joutui verta vuotavana poistumaan vaihtoon. Ak Bars sai paineen vieraiden päätyyn ja nappasi voiton. Jokereiden pisteputki kasvoi joka tapauksessa seitsemän pelin mittaiseksi.

Janis Kalnins aloitti seitsemännen ottelunsa helsinkiläisten maalilla, mutta toiseen erään maalille vaihdettiin Antti Niemen. Marjamäki vahvisti ottelun jälkeen, että latvialainen otettiin pois sairastumisen vuoksi.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kuudentena. Kausi jatkuu lauantaina Hartwall Arenassa, kun vieraaksi saapuu neljäntenä oleva Torpedo Nizhni Novgorod. Edessä on jälleen upea taistelu pisteistä. Matsi alkaa poikkeuksellisesti klo 17.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020