Pisteputki kuuteen matsiin – ”Kiertueelle hyvä päätös”

Jokerit jatkoi loistavia otteitaan KHL:n runkosarjassa kaatamalla perjantai-illan kiekkonäytelmässä Vitjaz Podolskin maalein 4–1.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Vitjaz Podolsk - Jokerit 1-4 (0-2, 0-2, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Läntisen konferenssin kärkipaikalla porskuttava Jokerit nappasi kauden viidennen voittonsa. Helsinkiläiset ovat keränneet kaikista kauden kuudesta ottelustaan pisteitä.

– Tällainen startti kauteen on se mitä jokainen joukkue haluaa. Olisi paljon vaikeampaa saada koneita käyntiin jos otat tässä kohtaa turpaan koko ajan. Meiltä todella positiivinen startti kauteen. Maalivahtiosasto pelaa loistavasti ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tästä on hyvä jatkaa, Sami Lepistö kertoi taiston tauottua. 

Kauden ensimmäisestä vieraskiertueelta mukaan tarttui kolmesta ottelusta yhteensä viisi pistettä. Ainoa pistemenetys tuli keskiviikkona SKA Pietarin kotikaukalossa, jossa Jokerit hävisi jatkoajalla 3–4. 

– Hyvä reissu kokonaisuudessaan. SKA-pelikin oli meiltä paras esitys Pietarissa minun Jokeri-aikanani. Sekin ottelu oli voitettavissa, Lepistö niputti vieraskiertueen antia.

Jokerit pelasi tylyn vierasottelun Joni Ortion ja Miro Aaltosen edustamaa Vitjazia vastaan. Helsinkiläiset olivat tehokkaita niin erien aluissa kuin lopuissakin. 

Jokerit iski avauserässä kahdesti. Runsaan minuutin pelin jälkeen taitava jenkkihyökkääjä Brian O´Neill kiersi maalin ja iski etukulmasta kauden ensimmäisen osumansa. Erän lopussa Sami Lepistö pyssytti viivalta kiekon verkkoon ylivoimalla. 

Toisessa erässä helsinkiläiset tekivät saman tempun uudestaan. Erän alussa Marko Anttila kiskaisi suorasta hyökkäyksestä limpun verkkoon ja ajassa 38.53 puolustajajärkäle Oliver Lauridsen latasi kauden ensimmäisellä osumallaan tilanteeksi jo 4–0.

Pirteästi kauden aloittanut Vitjaz ei tästä enää noussut. Moskovan lähialueen kiekkoylpeyden päävalmentaja Valeri Belov herätteli vielä omia vaihtamalla päätöserään Joni Ortion tilalle tolppien väliin Aleksander Samonovin. 

Vitjazin paras pistemies Marek Hrivik kavensi takatolpalta 1–4:ään ja murskasi vakuuttavan ottelun torjuneen Ryan Zapolskin haaveet nollapelistä. 

– Hieno voitto ja hyvä esitys koko joukkueelta. Saatiin kiertueelle hyvä päätös. Oli todella tärkeää, että saimme heti avauserään johdon. Peli oli koko ajan meidän hallinnassa, Lepistö sanoi.

Kauden ensimmäisen maalinsa tarkalla laukauksellaan upottanut Lepistö on puolustajien pistepörssissä jaetulla kärkipaikalla yhdessä Barys Astanan kanadalaispuolustaja Darren Dietzin kanssa. Neljässä edellisessä ottelussa putkeen tehopisteiden makuun päässeen Lepistön kauden saldo on nyt maali ja kuusi syöttöä. 

– Tietenkin se on mukavaa, että tehopisteitä tulee. Ylivoimalla niitä pääosin on minulle tullut, ja se osa-alue toimii meillä nyt hyvin. Kun joukkue voittaa ja pelaa hyvin, niin henkilökohtaisiakin onnistumisia syntyy sitä kautta, Lepistö totesi.

Jokerit jatkaa kauttaan ensi viikolla kolmella kotiottelulla; maanantaina vieraaksi saapuu Traktor Tsheljabinsk, keskiviikkona vastaan asettuu Iiro Pakarisen edustama Metallurg Magnitogorsk ja perjantaina sarjapisteistä Helsingissä taistelee täksi kaudeksi huomattavasti vahvistunut Avtomobilist Jekaterinburg.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019