Pisteputki kolmeen peliin - "Oltiin parempia kuin keskiviikkona"

Jokerit paransi pelillisesti vieraskiertueen toiseen otteluun, mutta voitto jäi ottamatta Fetisov Arenassa. Admiral oli aavistuksen terävämpi voittomaalikilpailussa.

Admiral Vladivostok - Jokerit vl. 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Helsinkiläiset veivät avauserää lähestulkoon koko ajan ja Ahti Oksanen antoi kauden kolmannella osumallaan vieraille hyvän startin. Kotijoukkue kuitenkin hyödynsi Jokereiden lepsuilun ja kuittasi pelin tasoihin alivoimalla.

Toisessa erässä oli Sami Lepistön vuoro naulata kiekko Juho Olkinuoran selän taakse ja puolustaja pääsi juhlimaan kauden avausosumaansa. Toisen erän loppu oli kuitenkin vaikea, kun Martin Bakos sivalsi Admiralin tasoihin kahden miehen ylivoimalla.

-Pelattiin paljon paremmin kuin keskiviikkona. Puolet pelistä oltiin todella hyviä, mutta kahden miehen alivoimalla toisen erän lopussa vastustaja sai pari paikkaa. Kolmas erä oli hyvin tasainen ja jatkoajalla molemmilla oli omat paikkansa, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Rankkarit menivät kahdeksanteen pariin, kunnes ratkaisu syntyi. Jokereista osuivat Mikko Lehtonen ja Jesse Joensuu, Admiralilta taas Oleg Lomako kerran ja Bakos kahdesti.

-Bakos teki tänään neljä maalia. Siinä se ero varmaan oli, Marjamäki hymähti ja jäi harmittelemaan omiensa hukattuja paikkoja varsinaisella peliajalla.

-Kyllä meidän tehokkaampia pitää olla ja erikoistilanteissa jäätiin lukemaan miinus kaksi, hän totesi.

Pelillisesti Jokereiden suoritus oli hyvällä tasolla. Samanlaisessa NHL-mittaisessa kaukalossa pelataan myös sunnuntaina, kun Habarovskissa vastassa on Amur. Pisteputki on nyt kolmen ottelun mittainen.

-Onnistuttiin ihan hyvin niissä asioissa, joita haettiin, ja pelattiin ihan ehjä peli pienessä kaukalossa. Tietysti Habarovskissa pelataan kaksi tuntia aikaisemmin, kun peli alkaa jo yhdeksältä aamulla. Valmistautumiseen pitää pistää kaikki paukut, Marjamäki ennakoi.

-Katsotaan pelaajatilannetta, saadaanko vielä tuoretta voimaa mukaan. Siellä on kuitenkin kavereita, jotka eivät ole vielä tällä reissulla pelanneet. Analysoidaan rauhassa tilanne, päävalmentaja viittasi Mika Niemeen ja Eemeli Räsäseen.

Joukkue jää yöksi Vladivostokiin ja lentää vasta lauantaina Habarovskiin. Illalla ohjelmassa on katsoa jalkapallon EM-karsintojen ratkaisuottelua Suomi-Liechtenstein.

-Ehdottomasti katsotaan ja pidetään Huuhkajille peukkuja, Marjamäki lupasi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020