Pisteputkessa kohti playoffseja – ”Täysi luotto joukkueeseen”

Jokereiden pisteputki kasvoi seitsemän ottelun mittaiseksi, kun Vitjaz kaatui tiistaina Helsingissä 3-2. Samalla varmistui, että punakeltaiset sijoittuvat runkosarjassa viidenneksi läntisessä konferenssissa.

Jokerit – Vitjaz Podolsk 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Ensimmäinen erä oli Jokereilta varsin hyvää tekemistä, vaikka Vitjazilla olikin omat hetkensä toisessa päässä. Janis Kalnins otti varmaotteisesti torjuntoja ja toisessa päässä ykkösketju juoni 1-0-maalin erän loppupuolella. Jordan Schroeder viimeisteli kauden 16. osumansa Brian O’Neillin tarjoilusta.

-Kova peli tämä oli. Vitjaz oli tosissaan ja antoi kovan vastuksen. Vähän sähläsimme kiekon kanssa ensimmäisessä erässä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Toisessa erässä Jokerit joutui jäähyvaikeuksiin, eikä Vitjaz jättänyt tilaisuuksiaan käyttämättä. Nopeaan tahtiin vieraat iskivät kaksi osumaa ja käänsivät pelin pääalelleen. Takaiskujen jälkeen punakeltaisten peli oli hetken aikaa sekaisin, eikä selkeää punaista lankaa tuntunut löytyvän.

-Toisessa erässä oli kaksi alivoimaa ja päästettiin kaksi maalia. Toinen meni valmentajan piikkiin, kun olisin halunnut haastaa potkumaalin, mutta sormi osoitti tv:hen ja sain siitä meille jäähyn. Sakot pitää maksaa siitä joukkueen suuntaan, Marjamäki nosti kättä pystyyn.

Aivan erän loppupuolella Jokerit oli jälleen alivoimalla, mutta tällä kertaa verkko heilui Vitjazin päädyssä. O’Neill toimi jälleen kerran maestrona ja Julius Junttila viimeisteli 2-2-tasoituksen vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua. Alivoimamaali oli Jokereille jo kauden yhdeksäs, joka oikeuttaa KHL:n tilastossa toiselle sijalle. Traktorilla alivoimaosumia on peräti 12.

Kolmannessa erässä oli ylivoiman vuoro nousta esiin, kun Nicklas Jensen täräytti 3-2-maalin. Se oli tanskalaiselle kauden 17:s ja samalla kuudes tehopiste yhtä moneen viime peliin. Tärkeitä onnistumisia tärkeälle pelaajalle.

Jokerit selvisi lopussa Vitjazin paineesta, kun vieraat yrittivät pitää kautensa elossa. Janis Kalnins otti illan aikana kaikkiaan 32 torjuntaa. Tappio tarkoitti sitä, että Moskovan alueen seuran pelit päättyivät runkosarjaan ja Spartak Moskova nappasi läntisen konferenssin viimeisen playoff-paikan.

-Eilen ja tänään kolmannet erät olivat voitokkaita ja niiden kautta ansaittiin pisteet. Paljon oli hyviä asioita:  ykköslinja (O’Neill-Schroeder-Joensuu) näytti hyvää mallia, Janis oli hyvä maalilla ja (Veli-Matti) Savinainen sentterin paikalla, Marjamäki luetteli onnistujia.

Jokerit taas varmisti voitolla viidennen sijan lännessä. Playoffsien ensimmäisen kierroksen vastustaja on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova. Nämä joukkueet ratkovat keskinäiset sijoituksensa torstain ja lauantain päätöskierroksilla.

-Aikamoisessa otteluruuhkassa on oltu, kun niin paljon pelejä on jouduttu siirtämään. Pelaajat ja kaikki tässä organisaatiossa ovat tehneet hyvää työtä. Ollaan iloisia, että ollaan kuivin nahoin menty tässä, ollaan viidensiä ja siitä on hyvä lähteä playoffseihin, Marjamäki totesi.

-Täysi luotto on joukkueeseen ja meillä on erittäin hyvä ryhmä kasassa. Vielä on ollut paljon pelaajia sivussa tämän viikon, mutta saamme varmasti iskukykyisen ja menestyksennälkäisen ryhmän jalkeille ja tosi hyvillä mielillä menemme kohti ensi viikkoa. Fokus pitää kuitenkin vielä olla torstain pelissä, hän jatkoi.

Runkosarjan päätetään torstaina kotikaukalossa, kun vieraaksi saapuu Amur Habarovsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021