Pietarin-turnaus käyntiin – tässä avausmatsin kokoonpano

Jokerit aloittaa Pietarin-turnauksen klo 15.00 ottelulla Severstal Tsherepovetsia vastaan. Maalissa torjuu Janis Kalnins, debyyttinsä tekee Matias Myttynen ja myös Nicklas Jensenille ottelu on kauden ensimmäinen.

Peli on Jokereille harjoituskauden neljäs, kun ensimmäisissä peleissä kaatuivat Neftehimik ja Sibir, mutta viime viikolla helsinkiläiset kokivat niukan tappion SKA:lle. Kokoonpanoon on tehty nyt pieniä muutoksia, joista ensimmäinen on Kalninsin oleminen torjuntavuorossa. Latvialainen pelasi myös Sibir-pelissä, joten toistaiseksi maalivahtien kuormitus on jaettu tasan harjoituskaudella.

Jensenille ja Myttyselle peli on siis kauden ensimmäinen. Pikkuvammasta kärsinyt John Norman on hänkin tänään jälleen kokoonpanossa. Loukkaantuneina sivussa ovat Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi ja Ahti Oksanen. Jokerit pelaa neljä peliä kuuteen päivään, joten kuormaa tasoittamaan käytetään rotaatiota. Tänään lepovuorossa ovat hyökkääjistä Henri Ikonen ja Antti Pihlström, puolustajista Teemu Eronen ja Oliver Lauridsen.

Mielenkiintoisen lisämausteen turnaukseen tuo Pietarin jääpalatsin kavennettu kaukalo. SKA pelaa ensi kauden NHL-mittaisessa kaukalossa, joka on pituudeltaan kansainväliseen tapaan 60 metriä, mutta leveydeltään ainoastaan 26 metriä, jollaisia käytetään Pohjois-Amerikassa. Myös muutama muu KHL-joukkue on kaventanut kaukaloaan tulevalle kaudelle, joko 26 tai 28 metriin. Kansainvälinen jääkiekkoliitto on linjannut, että vuodesta 2022 eteenpäin MM-turnaukset pelataan 26-metrisessa kaukalossa. Kyseessä on neljän vuoden testijakso.

Jokerit on osallistunut Nikolai Putshkov -turnaukseen aiemmin viisi kertaa ja voittanut sen kahdesti vuosina 2014 ja 2016.

Tämän päivän vastustaja Severstal on hävinnyt harjoituskauden peleissään Traktorille ja Metallurgille. Joukkuetta valmentaa toista kauttaan Andrei Razin, joka otti vetovastuun viime marraskuussa. Tällä hetkellä kokoonpanossa on vain kaksi ulkomaalaisvahvistusta: tshekkipakki Libor Sulak ja slovakkihyökkääjä Adam Liska. Merkittävin pelaajahankinta tänä kesän oli Avangardista saapunut hyökkääjä Ansel Galimov.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 15.00. Suoraa lähetystä voit seurata SKA:n YouTube-kanavan kautta.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
72 Aleksi Halme – 93 Peter Regin (C) – 25 Henrik Haapala
26 Konsta Hirvonen – 36 Matias Myttynen – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 77 Eemeli Räsänen
63 Roope Reini

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020