Pietarin-turnaus alkoi voitolla

Jokerit otti 5-3-voiton Severstal Tsherepovetsista Pietarin-turnauksen avausottelussa. Juhamatti Aaltonen viimeisteli kahdesti, Tommi Huhtala, Peter Regin ja Tomi Mäki kerran.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Ensimmäinen erä oli Jokereilta täydellisyyttä hipova. Jo kolmannella peliminuutilla verkko heilui Severstalin päädyssä, kun Philip Larsen ja Mathis Olimb alustivat Juhamatti Aaltoselle komean ylivoimaosuman. Aaltonen ujutti harjoituskauden toisen maalinsa varmasti tshekkivahti Jakub Stepanekin jalkojen välistä sisään.

Kuusi minuuttia myöhemmin Aaltonen oli jälleen läpiajossa, kun Severstal-puolustajan kevyt koukku aiheutti kiekonmenetyksen. Jokereille tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Aaltonen toimitti kylmän viileästi maaliin – lyöntilaukauksella.

Tästä kului minuutti ja 20 sekuntia, kun helsinkiläiset johtivat jo 3-0. Nyt asialla oli kaksikko Ville Lajunen – Tommi Huhtala. Ensimmäinen syötti komeasti poikittain hyökkäysalueella ja jälkimmäinen tälläsi harjoituskauden toisen osumansa tarkasti etukulmaan terävällä vedolla.

Kolmen maalin johtoasemassa pelin luonne muuttui oleellisesti. Severstal löysi uutta vaihdetta toiseen erään, mutta Jokerit loi silti vaarallisempia paikkoja. Ylivoimapelissä Pekka Jormakka ohjasi kertaalleen ylärimaan, joten neljän maalin karkumatka jäi haaveeksi.

Erän puolivälin jälkeen Severstal onnistui kavennuksessa, kun Dmitri Kagarlitski ohjasi Ondrej Nemecin laukauksen verkkoon ylivoimapelissä. Henrik Karlssonilla oli toisessa erässä enemmän töitä ja ruotsalaisvahti selviytyi urakastaan kunnialla. Etenkin kavennuksen jälkeisissä vaihdoissa Severstal sai luotua muutaman vaarallisen paikan.

Kolmannen erän alkuun Severstalin vaarallinen ykkösylivoima iski joukkueensa jo maalin päähän. Tällä kertaa Pavel Tshernov löytyi takatolpalta vapaana. Kuin varkain ensimmäisen erän vahva alku oli päässyt lipsumaan käsistä.

Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi kahden peräkkäisen takaiskun jälkeen. Vaikka alivoimalle jouduttiin vielä kahdesti 2-3-tilanteessa, ei Severstalille enää annettu tilaa rakentaa pahempia paikkoja. Alivoimanelikot tappoivat ansiokkaasti jäähyt pois ja ylivoimalla Jokerit pisti pelin pakettiin.

Peter Regin viimeisteli kuusi minuuttia ennen loppua komean yv-osuman, jonka Brandon Kozun ja Lajunen alustivat. Tanskalaisen maltti oli kaunista katseltavaa, kun hän haki rauhassa kiekonmentävän aukon Stepanekin suojista. Kolme minuuttia myöhemmin Tomi Mäki viimeisteli 5-2-osuman laidan läheltä tulleella vedolla, joka kimposi Severstal-pelaajan kautta maaliin. Loppuun tullut 3-5-kavennus oli enää kosmetiikkaa.

Turnaus jatkuu Jokereiden osalta heti tiistaina, kun vastassa on HK Sotshi. Severstal kohdataan seuraavan kerran jo ensi viikon tiistaina KHL-runkosarjan avausottelussa Hartwall Arenassa.

Severstal – Jokerit 3-5 (0-3, 1-0, 2-2) 

2.56 Juhamatti Aaltonen (Mathis Olimb, Philip Larsen) yv. 0-1
8.59 Aaltonen rl. 0-2
10.19 Tommi Huhtala (Ville Lajunen) 0-3
32.34 Jevgeni Mons (Ondrej Nemec, Miroslav Blatak) yv. 1-3
45.42 Pavel Tshernov (Mons) yv. 2-3
54.00 Peter Regin (Brandon Kozun, Lajunen) yv. 2-4
56.55 Tomi Mäki (Oskari Korpikari, Eetu Pöysti) 2-5
59.09 Juri Trubatshov (Dmitri Kagarlitski) 3-5 

Jäähyt: Severstal 5x2min, Jokerit 7x2min.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019