Pienin muutoksin perjantain koitokseen

Jokerit päättää ensimmäisen runkosarjaviikkonsa tänään perjantaina Admiral Vladivostokia vastaan Hartwall Arenassa. Kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia.

Helsinkiläisjoukkue on avannut kauden kahdella voitolla, kun maanantaina kaatui Kunlun Red Star 6-3 ja keskiviikkona Amur Habarovsk 3-1. Avausvoiton torjui Ryan Zapolski ja toisen Janis Kalnins, joka teki kamppailussa debyyttinsä. Latvialainen torjui 30 kertaa ja oli hyvässä iskussa.

Tänään tolppien väliin luistelee jälleen Zapolski. Hyökkäysketjuihin tulee yksi muutos, kun Tomi Mäki korvaa Henri Ikosen nelosketjun laidalla. Mäelle ottelu on kauden ensimmäinen. Muuten joukkue on tismalleen samassa muotissa kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Ikosen lisäksi hyökkääjät Erik Embrich ja Joona Monto sekä puolustajat Nico Nurmikanta ja Eetu Torpström. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Antti Pihlström, Jesper Jensen ja Mike Lundin.

Jokerit on saanut tehoja laajalta rintamalta ja maaleja on syntynyt jo yhdeksän. Edellisen kerran Jokerit teki vastaavan määrän osumia kahdessa ensimmäisessä pelissä kaudella 2006-07. Avausottelun ykkösnimi oli tehot 2+1 tehnyt Sakari Manninen ja keskiviikkona Pekka Jormakka, joka oli tehoin 1+2 mukana kaikissa punakeltaisten maaleissa.

KHL-aikana Jokerit on voittanut kolme ensimmäistä peliään ainoastaan kerran. Tämä tapahtui kaudella 2015-16, kun Hartwall Arenassa kaatuivat Severstal, Torpedo ja TsSKA. Nyt punakeltaisilla on mahdollisuus yltää samaan suoritukseen, mutta piskuinen Admiral tarjoaa varmasti sitkeän vastuksen. Illan vastustajasta voit lukea tarkemmin täältä.

Keskinäisissä kohtaamisissa Jokerit on ollut kotonaan etevämpi ja vienyt kaikki neljä koitosta varsinaisella peliajalla. Ensimmäisellä kaudella lukemat olivat 7-3, mutta sittemmin on ollut tasaisempaa ja pelit ovat menneet isännille maalin erolla.

Tänä päivänä tulee kuluneeksi seitsemän vuotta Lokomotiv Jaroslavlin traagisesta lentoturmasta. KHL:ssä pelataan nyt ensimmäistä kertaa kyseisenä päivänä sitten vuoden 2011 ja jokaista ottelua edeltää hiljainen hetki. Lisäksi katsomossa on 44 tyhjää paikkaa, joille on asetettu Lokomotivin kaulaliinat uhrien muistoa kunnioittaen.

Tämän illan peli alkaa klo 18.30 ja liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020