Pieniin asioihin tarkkuutta - SKA niukasti parempi

Jokerit tuhlaili ylivoimamahdollisuuksia torstaina SKA Pietaria vastaan, eikä pystynyt kääntämään kamppailua voitoksi lopun kirillä. Tappiosta huolimatta pelistä löytyi paljon hyvää.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit tuli jälleen vauhdilla otteluun ja loi heti ensimmäisen 10-minuuttisen aikana muutaman maittavan paikan. Steve Moses pelattiin avopaikkaan, mutta Igor Shestjorkin esti entisen seurakaverinsa aikeet. Myöhemmin erässä Nicklas Jensen kilautti tolppaan.

Helsinkiläisten ongelmat olivat ylivoimapelissä, joka ei illan aikana tuottanut tulosta useista yrityksistä huolimatta. SKA:n alivoima oli viime kaudella KHL:n parasta ja se näkyi kaukalossa myös tällä kertaa. Jokereiden oli vaikea saada pienessä kaukalossa luotua tilanteita hyvin ja tiiviisti operoineen neliön keskellä.

Toisessa erässä peli tasoittui ja vieraat alkoivat myös saada otetta kaukalotapahtumista. Pietarilaisten hyökkäyspelin sielu oli Pavel Datsjukin johtama ykkösketju, joka myös juoni ottelun avausmaalin toisen erän lopussa. Datsjuk ja Nikita Gusev namuttelivat paikan Nail Jakupoville kiekonriiston jälkeen.

Kolmannessa erässä SKA karkasi kahden maalin johtoon Anton Belovin lämärillä. Jokerit teki lopusta kuitenkin jännitysnäytelmän, kun Nicklas Jensen sivalsi harjoituskauden toisen osumansa kolmessa ottelussa ylivoimalla. Sami Lepistön syöttö löysi tanskalaishyökkääjän lavan ja seuraavana pölisi ylänurkassa.

SKA kuitenkin paineli 3-1-voittoon lopun tyhjiin tekemällään osumalla. Jokereilla oli omat hetkensä kamppailussa, mutta ylivoimapelaaminen ei ollut riittävällä tasolla. Täysin viisikoin pelaamisessa helsinkiläisten tekeminen oli kuitenkin hyvällä mallilla.

Pekka Jormakka ja Nico Nurmikanta pelasivat harjoituskautensa ensimmäiset ottelut. Puolustaja Nurmikannalle kamppailu oli ensimmäinen yhdeksään kuukauteen vaikean polvivamman jäljiltä. Myös Jormakka pääsi heti hyvin vauhtiin kiinni ja viiletti kahden muun pikakiiturin John Normanin ja Sakari Mannisen rinnalla.

Jokerit päättää harjoituskautensa ensi viikolla alkavassa turnauksessa Pietarissa. Vastassa ovat Avangard Omsk, Severstal Tsherepovets, Kunlun Red Star sekä uudelleen SKA. Runkosarja alkaa Kunlunia vastaan Hartwall Arenassa maanantaina 3. syyskuuta.

Jokerit – SKA Pietari 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
38.45 Nail Jakupov (Pavel Datsjuk, Nikita Gusev) 0-1
50.32 Anton Belov (Patrik Hersley, Datsjuk) 0-2
52.59 Nicklas Jensen (Sami Lepistö) yv. 1-2
58.06 Andrei Kuzmenko (Oleg Li) tm. 1-3

Maalivahtien torjunnat:
Janis Kalnins J 4+10+0=14 (vaihtoon ajassa 40.00)
Juho Ratilainen J 0+0+11=11

Igor Shestjorkin S 11+5+0=16 (vaihtoon ajassa 30.28)
Magnus Hellberg S 0+1+11=12

Jäähyt:
Jokerit: 1x2min
SKA: 7x2min

Yleisöä: 1593

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020