Pienen kaukalon salat tutuksi – ”Pystytään parantamaan paljon”

Jokerit saa Pietarin-turnauksessa tärkeää oppia pienestä NHL-kaukalosta, jollaisessa pelataan tällä kaudella useampaan otteeseen. Severstalia vastaan tekeminen oli vielä opettelua, mutta voitto lämmitti mieltä.

Jokerit otti 2-1-voiton Nicklas Jensenin ja Tommi Kivistön osumilla. Helsinkiläisillä oli paikat enempäänkin, mutta toisaalta myös vastustaja oli vaarallinen. Janis Kalnins Jokereiden maailla oli täystyöllistetty ja oli joukkueen avainpelaajia.

-Mielenkiintoinen peli, pienessä kaukalossa meille nyt ensimmäinen. Ensimmäisessä erässä päästiin ihan hyvin liikkeelle, toisessa taas oli ongelmia kiekollisessa pelissä eikä yhteistä säveltä oikein löytynyt. Sitä kautta jouduttiin alivoimalle kolme kertaa. Viimeinen erä oli tasapainoinen ja meillä mahdollisuudet tappaa peli. Tehokkuudessa pitää selkeästi parantaa, päävalmenraja Lauri Marjamäki kertasi ja antoi tunnustuksen maalivahdeille.

-Kalnins oli maalissa hyvä, niin oli vastustajankin maalivahti (Vladislav Podjapolski). Voitto oli tänään tärkein.

Eurooppalaisesta leveästä kaukalosta kapeaan siirtyminen ei suju helposti ja siitä Jokeritkin sai hyvää oppia keskiviikkona. Vastustaja keskittyi puolustamiseen ja rikkomiseen, mikä asetti Jokereille omanlaisensa haasteen. Marjamäki näki, ettei joukkue vielä ollut aivan ytimessä.

-Kyllä tämä oli tärkeä opetus meille ja pystytään pienillä asioilla aika paljonkin parantamaan pelaamista – etenkin kiekollisena. Pienillä siirroilla olisi saatu ylivoimahyökkäyksiä eteenpäin, muttei ihan nöyryys riittänyt. Momentumiin ja pelikuriin liittyvien asioiden kanssa pitää tehdä vielä töitä, mutta sen takia täällä ollaan, päävalmentaja mietti.

Jensen pelasi nyt ensimmäisen harjoituskauden ottelunsa ja peli oli hänelle ensimmäinen sitten MM-kisojen. Ensimmäisessä erässä syntynyt ylivoimamaali Petri Kontiolan syötöstä oli hienoa katseltavaa. Kaksikko löysi muutenkin toisensa mallikkaasti ja kolmantena lenkkinä ketjussa viilettänyt Steve Moses onnistui hänkin hyvin.

-Nicklas tuli pitkältä tauolta ensimmäiseen peliin, joten annetaan hänelle aikaa. Mutta kieltämättä siinä oli ihan aihioita hyväksi tutkapariksi ja ketjuksi. Hienon ylivoimamaalin he tekivät, Marjamäki kehaisi.

Perjantaina Jokerit kohtaa viime kauden KHL-finalistin Avangard Omskin, joka on myös helsinkiläisten avausvastus 3.9. Hartwall Arenassa, kun runkosarja pyörähtää käyntiin. Tuleva ennakkonäytös antanee siis monella tapaa vastauksia Jokereiden nykyvireestä.

-Se on vastustaja, joka mittaa meidät kyllä ihan koko 60 minuuttia. Henkisesti pitää olla läsnä ja pelata jämäkästi ja viisaasti koko ajan. Voittavat yksityiskohdat kun paistavat läpi, niin uskon tuloksenkin olevan meille hyvä, Marjamäki sanoi.

Jokerit - Severstal 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
18.46 Nicklas Jensen (Petri Kontiola, Sami Lepistö) yv. 1-0
27.23 Tommi Kivistö (Brian O'Neill, Viktor Lööv) 2-0
27.56 Ansel Galimov (Libor Sulak) 2-1

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020