Perspektiiviä antava kausi

Istun doping-testihuoneeksi muokatussa pukusuojassa kaikkeni antaneena. Taisto Jacassa, Espanjan Aragoniassa on juuri tauonnut. Kauden viimeinen ottelu, La Copa del Rey:n finaali Puigcerdà vastaan FC Barcelona, on päättynyt Barcelonan juhliin.

Pelasimme huonoimman ottelumme koko kaudella. Mieleni vaeltaa pettymyksen ja häpeän rajamailla. Hävisimme tylysti 5-1. Mietin itsekseni, miksi olimme tänään niin huonoja? Miksi emme voineet antaa enempää bussilliselle faneja, jotka olivat matkustaneet viiden tunnin matkan Puigcerdàsta Jacaan? Tai heille, jotka lukuisissa kaupunkimme baareissa jännittivät streamattua ottelua. Huomaan olevani tyytyväinen, että minut on valittu doping-testiin. Tänään minun ei tarvitse halata itkevää pikkutyttöä hallin pihalla. Minun ei myöskään tarvitse selitellä kiekkomiehille miksi sulimme. Sen teen myöhemmin, sitten kun palaamme kotikaupunkiin. 

Tunnin odottelun jälkeen saan annettua dopingnäytteeni. Ottelun päättymisestä on jo kulunut hetki ja oloni kohenee häpeästä ylpeydeksi. Mietin kauttamme isommassa kuvassa. Mietin mistä aloitimme. Mietin asioita pelin ulkopuolelta. Mietin omaa kokemustani.

Edelliset neljä kautta Puigcerdà hävisi kaikki ottelut. Seura oli veloissa, ja edellisen hallituksen sotkuista maksettiin hintaa. Nuoret pelaajat pelasivat pelejä kolmessa eri ikäluokassa, koska pelaajia ei ollut riittävästi. Tähän kauteen haluttiin satsata, sillä kausi olisi seuran 60-vuotisjuhlakausi. Sain mahdollisuuden työskennellä seurassa, jolla on historia, mutta, jonka viimeiset kaudet ovat olleet synkkiä. 

Aloitimme kauden kolmella tappiolla. Kokemuksestani jääkiekon parissa kuitenkin tiesin, ettei meillä ole hätää. Osaisimme korjata virheemme. Saimme pelimme raiteilleen ja nousimme liigassa toiselle sijalle. Pysyimme siellä myös runkosarjan loppuun asti. Pelasimme hyviä pelejä, ja yleisö alkoi taas löytää hallille. Myimme hallin ensimmäistä kertaa täyteen joulukuussa pelatussa Pyreneiden derbyssä Jacaa vastaan. Voitimme ottelun jatkoajalla. 

Tuollaiset ottelut ovat hienoja voittaa! Halli täynnä ensimmäistä kertaa vuosiin ja kaikki kylän tärkeät päättäjät katsomossa. Ottelun jälkeen pormestari kertoi, että tulevalle vuodelle seuramme saa tukipaketin. Tuollaisia avustuksia ei anneta seuroille, jotka ovat kurkkua myöten veloissa. Velat oli siis maksettu ja valoa tunnelin päässä näkyi.

Jatkoimme hyviä otteita läpi kauden, ja yleisö eli vahvasti mukana. Halli ei ollut täynnä joka pelissä, mutta tuhannen katsojan pintaan pääsimme monta kertaa runkosarjassa. Olimme onnistuneet herättämään kaupungin kiekkoinnostuksen uudelleen. 

Sinetöin näytepurkkini ja ojennan sen herralle. Kauteni on virallisesti ohi. Se oli hyvä. En elokuussa Suomesta lähtiessäni osannut aavistaa, mitä tulevan pitäisi. Olen oppinut kokonaan uuden kielen. Yhden maailman valtakielistä. Olen varmasti saanut enemmän ystäviä kuin koskaan yhden vuoden aikana. Olen nauttinut jääkiekosta. Tehnyt paljon maaleja. Herranjestas, minä maaleja! Olen valmentanut lapsia ja nuoria urheilijoita. Olen elättänyt itseni jääkiekolla niin kuin lapsena haaveilin. 

Myös joukkueena saavutimme paljon enemmän kuin mitä moni kauden alkaessa odotti. Menimme finaaleihin niin liigassa kuin myös copassa. Pelasimme viimeiset kolme kotipeliä täpötäydessä hallissa. Saimme myös kolme bussillista faneja niemimaan toiselle puolelle pelatessamme San Sebastianissa. Matka Puigcerdàsta San Sebastianiin kestää kahdeksan tuntia, joten kannattajien tukea on arvostettava.

Ensimmäinen kauteni Espanjassa on ohi. Heinäkuussa palaan Puigcerdàhan vetämään urheiluleiriä. Aika näyttää mitä tulevan pitää. 

Gracias y hasta luego!

-Kustaa

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021