Perjantain vastustaja Dynamo vakuuttavassa vireessä

Helsingissä perjantaina vieraileva Dynamo Moskova on noussut läntisen konferenssin kakkoseksi viime aikojen vahvan vireen ansiosta. Joukkueen ykköstähdet ovat olleet miltei pitelemättömiä.

Dynamo on napsinut 30 pelaamassaan ottelussa 39 pistettä eli seitsemän enemmän kuin Jokerit 27 kamppailussa. Edellisestä 11 pelistään moskovalaiset ovat voittaneet yhdeksän ja saapuvat Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa. Viimeksi keskiviikkona kaatui Dinamo Riika vieraskaukalossa jatkoajalla 4-3.

Dynamon kruununjalokivi on hyökkääjä Vadim Shipatshjov, joka johtaa KHL:n pistepörssiä ennen ketjukaveri Dmitri Jaskinia. Taidokas sentteri Shipatshjov on tehnyt 30 kamppailussa 9+27=36 pistettä, kun taas laitahyökkääjä Jaskin on nakutellut 29 peliin tehot 13+19=32. 

Dynamo on tehnyt kaikkiaan 87 osumaa, joten Shipatshjov on ollut mukana 41 prosentissa joukkueensa maaleista. Sentteri pelaa liki 21 minuuttia ottelua kohden ja on juuri tällä hetkellä KHL:n kuumin pelaaja. Hänen tarjoiluistaan on päässyt nauttimaan myös suomalaispakki Juuso Hietanen, joka on tehoin 10+13=23 KHL:n puolustajien pistepörssin ykkösnimi.

Vain Ak Bars ja Torpedo ovat tehneet tähän asti enemmän maaleja kuin Moskovan sinipaidat. Ruotsalaishyökkääjä Andre Petersson ja venäläijässikkä Daniil Tarasov ovat hekin iskeneet jo yhdeksän maalia mieheen. Myös omissa on soinut 72 osuman verran, mikä on suuri määrä sarjan kärkipään joukkueelle. Edellisessä kuudessa ottelussa Dynamon verkkoon on jokaisessa tehty vähintään kaksi maalia.

Kokenut päävalmentaja Vladimir Krikunov on saanut ryhmänsä hyvään flow-tilaan, jossa pelit kääntyvät useimmin voitoiksi. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokereiden kanssa syyskuun lopussa Dynamo joutui kuitenkin kotikaukalossaan taipumaan jatkoajalla Henrik Haapalan iskiessä voittomaalin. Tasaista kamppailua voidaan odottaa myös perjantaina.

Karjala-turnauksessa Venäjän toisena maalivahtina nähty Ivan Botsharov on ottanut tolppien välin haltuunsa Moskovassa, sillä hän on torjunut jo yhdeksässä peräkkäisessä ottelussa. KHL:n tämän kauden viidenneksi vanhin pelaaja Aleksandr Jeremenko on saanut vastuuta kaikkiaan kahdeksassa kamppailussa. 

Erikoistilanteissa Dynamo on ollut sarjassa parempaa keskitasoa, sillä niin ylivoima kuin alivoimakin ovat sijalla kahdeksan näissä vertailuissa. Keskiviikkona Riiassa moskovalaiset jauhoivat kaikki varsinaisen pelin kolme osumaansa ylivoimalla.

Jokereiden ja Dynamon välisessä historiassa käännettiin viime keväänä uusi lehti, kun joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä. Sähköinen sarja sai jatkoa Moskovassa syyskuussa ja samaa voidaan odottaa perjantaina Helsingissä. Edessä on huikea jääkiekkoilta!

Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Ottelu käynnistyy klo 18.30 ja ovet avataan klo 17.00. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Dynamon kokoonpano keskiviikkona Riiassa:

79 Daniil Tarasov – 87 Vadim Shipatshjov – 23 Dmitri Jaskin
20 Andre Petersson – 70 Miks Indrasis – 31 Aleksandr Petunin
83 Vladimir Brjukvin – 56 Ivan Igumnov – 10 Andrei Aleksejev
18 Dmitri Moisejev – 65 Vladislav Jefremov – 57 Ilja Kruglov
71 Ivan Muranov

17 Juuso Hietanen – 67 Michal Cajkovsky
2 Kirill Ljamin – 89 Dmitri Ogurtsov
94 Andrei Mironov – 49 Artjom Volkov
86 Jegor Zaitsev

60 Ivan Botsharov ( 98 Georgi Kuznetsov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020