Perjantai-illan huumaa luvassa – ”Meillä on aina iso kotietu täällä”

Jokerit lähtee hakemaan historiallista yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoa, kun perjantaina vastaan asettuu Barys Astana. Punakeltaiset ovat KHL:n tehokkain joukkue ja valmiita iltaan.

Jokerit on 28 pelissä hakannut 103 kertaa kiekon vastustajan reppuun, mikä on eniten sarjassa. Keskiarvo 3,68 on reilut kolme kymmenystä parempi kuin seuraavana tulevalla Avtomobilistilla. Brian O’Neill antaa ison kiitoksen puolustajille helsinkiläisten maalimääristä, sillä joukkue on pystynyt hyökkäämään nopeasti ja laadukkaasti viidellä pelaajalla.

-Maalinteko alkaa siitä, että saamme puolustajat tukemaan hyökkäyksiä. Suuri ansio hyökkäyspään tehokkuudesta menee pakeillemme, kun katsoo, miten he ovat pystyneet pelaamaan viime kuukausien aikana, amerikkalaissentteri kehuu.

Keskiviikon Avangard-pelissä O’Neill alusti Viktor Löövin ja Sami Lepistön osumat nopeissa hyökkäyksissä jättämällä kiekon toiseen aaltoon. Vastustaja ei ehtinyt merkkaamaan pakkeja näissä tilanteissa ja pelasi myös itse ahnasta hyökkäyspeliä läpi illan. Sen myös O’Neill pani isolla punakynällä merkille.

-He käänsivät peliä nopeasti eilen, ja mielestäni voimme ottaa heistä mallia, miten olla vieläkin tehokkaampia sellaisessa pelissä. Onnistuimme itse pari kertaa tekemään maalin, mutta jos pystymme luomaan samanlaisia tilanteita useammin, meitä vastaan on vaikeampi pelata, jokerihyökkääjä mietiskeli.

Jokerit on voittanut nyt kahdeksan peräkkäistä kotipeliään, kun seuran KHL-ajan ennätys on yhdeksän. O’Neill naurahtaa, ettei ollut edes huomannut pitkää putkea, mutta on nauttinut jokaisesta sekunnista omien fanien edessä. Amerikkalainen pelaa kolmatta kauttaan jokeripaidassa.

-Meillä on aina iso kotietu omien faniemme edessä tässä kaukalossa. Rakastan pelata täällä ja varmasti moni pelaaja voi sanoa samaa. On mukava tunne hypätä jäälle kotona, mutta emme ota sitä itsestään selvyytenä, vaan nautimme aina aidosti pelaamisesta täällä.

Perjantain vastustaja Barys tiedetään vaaralliseksi ryhmäksi, joka voi satuttaa vastustajiaan, jos saa mahdollisuuden. Jokerit lähtee ottamaan opiksi keskiviikon virheistä ja pelaamaan jämäkämpää 60-minuuttista.

-Annoimme liikaa vastaiskuja ja hyviä maalipaikkoja vastustajalle eilen. Zaps (Ryan Zapolski) pelasti meidät moneen kertaan, O’Neill sanoi.

-Yritämme nyt pysyä kiekossa paremmin, mikä on paras tapa ehkäistä vastustajan hyökkäyksiä. Koetamme saada aikaan pitkiä hyökkäyksiä, jotta he väsyvät, ja toivottavasti pystymme tekemään muutaman maalin.

Perjantain otteluun lipunmyynti käy vilkkaana, joten varmista omat paikkasi nopeasti Ticketmasterin verkkosivuilta. SuperWeek-tarjous 4 lippua 44 eurolla on voimassa. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019