Pelin taso nousi, mutta voitto vieraskiertueelta jäi silti saamatta

Jokereilta vaadittiin isoa tasonnostoa keskiviikon Avtomobilist-tappion jälkeen. Sellainen todellakin nähtiin, mutta suoritus ei silti riittänyt voittoon, kun Salavat Julajev vei lopulta ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Salavat Julajev Ufa - Jokerit ja. 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit aloitti vieraskiertueen viimeisen ottelun pirteästi. Heti ensimmäisen erän alusta alkaen sekä Jokerit että Salavat Julajev saivat hyökkäyksiä rakennettua. Maalinteon aloitti kotijoukkue ajassa 04:47, kun Jevgeni Lisovets onnistui napakalla rannelaukauksella yllättämään Jokereiden maalilla Anders Lindbäckin. Heti maalin jälkeen Salavat Julajev piti peliä otteessaan ja laittoi Jokerit ahtaalle, mutta vieraat puolustivat oman alueensa hyvin. 

Erän loppua kohden peli tasaantui ja Jokereille tarjoutui mahollisuus tasoittaa peli ylivoimalla, mutta maalihanat eivät vielä auenneet. Aivan erän viimeisillä minuuteilla ajassa 17:42 Nikolai Kulemin ohjasi Salavat Julajevin 2-0-johtoon ja näissä lukemissa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle. 

Heti toisen erän alkuun ensimmäisessä erässä alkanut tasavajaa muuttui Salavat Julajevin 4-3-ylivoimaksi, kun Nicklas Jensen lähti istumaan kampitusrangaistusta. Kotijoukkue ei kuitenkaan ihmeitä saanut aikaan ylivoimallaan ja peli sai jatkua ensimmäisen erän lukemista. 

Muutamaa minuuttia ennen ottelun puoliväliä ajassa 26:18 Jokereiden paineistus tuotti tulosta, kun loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon paluun tehnyt Alex Grant onnistui yllättämään Juha Metsolan. Esityön Jokereiden ensimmäiseen osumaan tekivät Brian O’Neill ja niin ikään kokoonpanoon paluun tehnyt Marko Anttila. 

Lähes heti Jokereiden kavennusmaalin jälkeen Salavat Julajeville avautui mahdollisuus kasvattaa johtoasemaansa ylivoimalla, mutta Jokerit pelasi maltillisesti erikoistilanteen ja säästyi takaiskuilta. 

Toisen erän viimeisillä minuuteilla Jokerit ajoi Salavat Julajevin täysin nurkkaan ja sai pitkän ja vaarallisen hyökkäyksen rakennettua, mutta lopullinen palkinto jäi vielä saamatta. 

-Pelattiin hyvää kiekkoa, niin kuin ensimmäisessäkin erässä, Niklas Friman summasi erätaukohaastattelussa. 

-Ollaan selkeästi pelattu parempaa kiekkoa kuin aikaisemmin tällä vierasreissulla. Tästä on hyvä jatkaa kolmanteen erään, hän jatkoi. 

Toisen erän lopun vauhti ja paineistus jatkui kolmanteen erään ja Jokerit onnistui heti alusta rakentamaan hyökkäyksiä. Tasoitusmaali roikkui ilmassa aivan kolmannen erän alkuhetkiltä asti, mutta sitä saatiin odottaa puolivälin tienoille. Jokerit pelasi ylivoimaa, kun Philip Holm laukoi tarkasti tasoitusmaalin ajassa 49:19. 

Molemmille joukkueille tarjottiin peräjälkeen ottelun lopulla mahdollisuus iskeä johtomaali ylivoimalla. Jokerit pelasi väkevän kaksiminuuttisen ylivoimalla, mutta maali jäi uupumaan. Salavat Julajev pääsi omalla ylivoimallaan äärimmäisen lähelle johto-osumaa, mutta maalinedustan myllerryksestä huolimatta varsinainen peliaika päättyi lukemin 2-2. 

Jokerit selvisi jatkoajalle jatkuneesta alivoimasta, mutta vain muutama sekunti myöhemmin Sakari Manninen laukoi Teemu Hartikaisen syötöstä Salavat Julajevin voittomaalin. Näin ollen kotijoukkue vei ottelun lopulta nimiinsä maalein 3-2.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi joukkueensa tekemistä. Positiivisia asioita löytyi, mutta tehottomuus tuntuu olevan Jokereiden ongelma tällä hetkellä. 

-Oikeastaan koko vieraskiertue on ollut aika samanlainen. Meidän peli on vähän tehotonta puurtamista nyt. Me voitamme kaikki laukaustilastot lähes joka pelissä, mutta sellainen viimeinen terävyys puuttuu, Marjamäki summasi. 

Avauserän 2-0-lukemista huolimatta Marjamäki antoi kehut omilleen lehdistötilaisuudessa. Kahden maalin tappioasemasta huolimatta Jokerit pelasi avauserästä lähtien hyvää jääkiekkoa. 

-Me olimme ensimmäisessä erässä todella hyviä. Kun katsoo mitä tahansa tilastoa näkee, että olimme hyviä vaikka tulos oli huono, Marjamäki painotti. 

Vieraskiertueeltaan Jokerit sai matkaansa kaksi pistettä. Seuraavaksi joukkue matkaa takaisin kotiin, jossa pelataan seuraavan kerran tiistaina, kun vastaan asettuu Neftehimik Nizhnekamsk. Ottelu Hartwall Arenassa käynnistyy tuttuun tapaan 18:30. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.