Pari sanaa Jokerit Podcastista

Taas mennään! Jokerien uusi kausi alkaa osaltani tavallistakin kiinnostavampana, sillä kanavoin suosikkijoukkueeni seuraamisen Jokerit Podcastin tekemiseen.

Tarkoitus on perehtyä lähikuukausina Jokereihin monesta näkökulmasta: KHL-joukkueen suhteen pysytellään tietysti sormi pulssilla kauden viimeiseen peliin saakka, mutta lisäksi kysellään aika ajoin Jokerien juniorijoukkueiden kuulumisia sekä muistellaan meille kaikille rakkaan seuran historiaa.

Ääneen pääsevät siis paitsi nykyiset tähdet, myös entiset ja tulevat.

***

Omaa taustaani ja suhdettani Jokereihin olen esitellyt blogeissa täällä Jokerit.comissa. Siis kertaus vain lyhyesti: Jokereita olen kannattanut pikkupojasta, kausikortti on ollut taskussa 30 vuotta ja lisäksi olen seurannut Jokereita myös toimittajana. 1990-luvun menestysvuosista kirjoitin kirjan. 

Niinä kausina, jolloin olen ollut jonkinlaisessa viestintäyhteistyössä Jokerien kanssa en tietenkään ole käsitellyt Jokereita journalistina medioissa.

Jokerit Podcast on Jokerien tilaama media. Jokerien oma ääni. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minua olisi tekijänä ohjattu pelkästään myötäkarvaiseen silittelyyn. Päinvastoin: suunnittelupalaverissa toivottiin nimenomaan, että kriittinen saa olla, kun on sen paikka.

- Kyllä jätkät tietävät itse, milloin peli ei kulje, sanottiin evästykseksi.

Niin, sen tietävät katsojatkin. Ja se herättää kysymyksiä.

Jokerit Podcast pyrkii täyttämään sitä aukkoa, johon olen itse Jokereista ajankohtaista tietoa janoavana pudonnut viime vuosina yhä useammin: pelianalyysejä, uutisluonteisia haastatteluja ja Jokeri-ihmisten henkilökuvia ei löydä muusta mediasta niin paljon kuin haluaisin – ja niin paljon kuin niitä ehkä joskus aikaisemmin julkaistiin.

Älkääkä pelätkö, en analysoi Jokerien peliä itse. Kysyn fiksummiltani. Niitä muuten jääkiekon pelitapojen, taktiikoiden ja ties minkä ylivoimakuvioiden osalta riittää.

Lupaan kysyä tyhmiä kysymyksiä. Ehkä niiden – ja ennen kaikkea vastausten – kautta muodostuu laaja, edes sieltä täältä tarkka kuva seurasta nimeltä Jokerit.

***

Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Jari Kurri. Hän muistelee junnuvuosiaan Jokerit Vuosaaren Toronto Maple Leafsissa, kun treenimatka saattoi venyä jään perässä Forssaan saakka. Toisaalta harrastaminen oli ilmaista, sillä seuran perustaja Aimo Mäkinen maksoi junnujen kulut, ”laittoi kättä taskuun”, kuten Kurri muistelee.

Entä miten Kurri vastailee kysymyksiin Jokerien KHL-joukkueen viime kauden koronakuvioista, tämän kauden joukkueen rakentamisesta, omasta onnistumisestaan pelaajahankinnoissa ja joukkueen tämän kauden tavoitteista? 

Se selviää, kun kuuntelee Jokerit Podcastin tästä.

Pasi Kostiainen

Kirjoittaja on Jokerien kannattaja, joka kirjoittaa ja kuvaa työkseen.