“Parasta Jereä ei ole vielä nähty”

Jere Karalahti palasi viime kaudeksi kotimaisiin kaukaloihin. Liigan puolustajien pisteykkönen luottaa pystyvänsä vielä parempaan KHL:ssä.

Karalahti solmi Jokereiden kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen maanantaina. Samaan aikaan Leijonien MM-leirityksessä oleva konkaripuolustaja oli iloinen, että sopimusasiat saatiin valmiiksi ennen Minskin kisoja.

-Totta kai tunnelma on hyvä, että pääsee takaisin KHL:ään ja kovan työn tuloksena sopimus on saatu tehtyä. Erittäin positiiviset fiilikset, Karalahti kommentoi.

-Loppupeleissä ratkaisu jäädä tänne oli aika helppo. Pääsee takaisin KHL:ään, joka on erittäin kova sarja. Saa olla kotikulmilla ja ympäristö on sillä tavalla tuttu. Olen todella tyytyväinen.

Karalahti palaa KHL:ään vuoden tauon jälkeen. Hän pelasi 2011-13 Dinamo Minskissä ja toimi jälkimmäisellä kaudella myös joukkueen kapteenina. Hiljattain 39 vuotta täyttänyt pelaaja tuntee, että kokonaisvaltaisella työllä ja omistautumisella hän pystyy edelleen kehittymään.

-Monta pelivuotta ei varmasti ole jäljellä, mutta muutamia kuitenkin. Tuskin tässä viimeisiä viedään vielä. Nykyiset elämäntavat, ravintoasiat ja harjoittelu ovat erittäin hyvällä mallilla. Uskon, että parasta Jereä ei ole vielä nähty, Karalahti kertoo.

-Nyt varmasti jatketaan siitä, mihin on jääty. Uskon, että saan vedettyä erittäin hyvän kesän alle. Minulla on oikeat ihmiset ympärillä tukemassa uraani ja auttamassa pääsemään maksimaaliseen suoritukseen.

Karalahti tietää, mitä menestyminen KHL:ssä vaatii. Hän on innoissaan siitä kokonaisuudesta, jonka Jokerit saa ensi kaudella jäälle.

-Kaikkihan on mahdollista. Tiedän pelaajia, joita tänne on tulossa, ja Jokerit saa kyllä erittäin kilpailukykyisen joukkueen jalkeille. Uskon ja luotan, että käännetään pudotuspelipaikka ja sen jälkeen kaikki on pienestä kiinni, puolustaja sanoo.

Katso Karalahden koko haastattelu yllä olevasta videosta.