Panostukset juniorityöhön jatkuvat: Kraatz luisteluvalmentajaksi

Jokerit jatkaa strategiansa mukaisesti voimakkaita panostuksia juniorityönsä kehittämiseksi. Nyt seuraan liittyy maailman parhaiden pelaajien kanssa työskennellyt luisteluvalmentaja Victor Kraatz.

Helsinkiläisseuran tavoitteena on pitkäjänteisesti kehittää junioritoimintaansa ja olla jatkossakin Euroopan huipulla. Kraatz, 48, on työskennellyt kotimaassaan Kanadassa viime vuodet NHL-tähtien, kuten Mathew Barzalin, Ryan Nugent-Hopkinsin ja Morgan Riellyn kanssa. Jokereissa hän toimii kauden 2019-20 seuran A-, B- C-nuorten luisteluvalmentajana. Kraatz tunnetaan omalta huippu-urheilu-uraltaan taitoluisteluareenoilta, sillä hän voitti jäätanssissa MM-kultaa vuonna 2003 ja osallistui kolmesti olympialaisiin.

Lisäksi Jokerit on sopinut valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikin sekä junioripäällikkö Mikko Nurmisen kanssa heidän jatkostaan seurassa myös kaudesta 2020-21 eteenpäin.

-Yrjänheikin ja Nurmisen jatkot sekä Kraatzin palkkaaminen ovat isossa roolissa juniorityömme kehittämisessä. Lisäksi Tomi Mäen tuleminen mukaan kehitysvalmentajaksi tekevät kokonaisuudestamme todella vahvan ja ammattitaitoisen, kertoo Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

-Olemme luottavaisia, että tulokset näkyvät yksilöiden kehityksessä tulevina vuosina ja tekevät Jokereista seurana entistä paremman paikan kasvaa kohti huippua. Neljä vuotta sitten aloitettu strategia päättyy ensi keväänä, joten nyt on otollinen hetki alkaa rakentaa uutta.

Jokereiden junioripuolen Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström on tyytyväinen kehityksen suuntaan. Jokereiden viime kausi sujui niin nuoremmissa kuin vanhemmissakin ikäluokissa mallikkaasti, kun esimerkiksi B-nuoret voittivat SM-kultaa ja C-nuoret olivat hopealla.

-Olemme todella innoissamme, että Yrjänheikki ja Nurminen jatkavat vahvaa työtään Jokereiden junioripuolella ja toivotamme Viktor Kraatzin ilolla mukaan yksilövalmennukseen. Yhteistyö junioripuolen ja KHL-joukkueen välillä on poikkeuksellisen toimivaa ja luo erinomaiset lähtökohdat seuran tulevan strategian vahvistamiseen, Borgström kehuu.