Paluu voittokantaan murskalukemin

Jokerit mätti seitsemän osumaa toisen kerran tällä kaudella ja kaatoi Kunlun Red Starin vuoden 2021 viimeisessä kotipelissään. Helsinkiläiset saivat tärkeitä onnistumisia hyökkäyspäässä.

Jokerit – Kunlun Red Star 7-1 (1-0, 4-1, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Tiistain pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Jokerit oli kuskin paikalla KHL:n jumboa vastaan alusta alkaen ja viimeistään toisessa erässä joukkueiden välinen tasoero tuli selväksi. Helsinkiläisille pisteet olivat tärkeät, sillä edellisissä peleissä on ollut vaikeampaa.

Maalinteon aloitti Philip Holm, joka sivalsi avauserässä kiekon maalille ja vastustajan luistimen kautta verkon perukoille. Ruotsalaisella oli tehokas iltapuhde, sillä hän kiskaisi toisessa erässä vielä toisenkin osuman ja syöttöpisteen kaupan päälle. 

Jokerit meni juuri toisessa erässä menojaan, kun maalinteossa onnistuivat Holmin lisäksi Nicklas Jensen ylivoimalla, Teemu Turunen sekä Kalle Kossila. Jälkimmäiselle maali oli varmasti erityisen makoisa, sillä hänen perheeseensä syntyi poikavauva tapaninpäivänä.

Kolmannen erän alussa Jensen osui toistamiseen. Tämän jälkeen suurin mielenkiinto kohdistui siihen, saisiko hän tai Holm kasaan hattutempun illan aikana. Lopulta viimeisellä minuutilla Jensen viimeisteli hatullisen täyteen – Holmin syötöstä, kuinkas muuten.

Hattutemppu oli tanskalaishyökkääjälle toinen jokeripaidassa. Edellinen tuli vuonna 2020 loppiaisena Riiassa. Holmille viiden tehopisteen ilta taas oli uran ensimmäinen KHL:ssä.

-Tehtiin alusta asti hommia neljällä kentällä ja saatiin paljon onnistumisia, joita on kaivattu. Eniten tykkäsin siitä tavasta, jolla pelasimme. Painoimme loppuun asti, vaikka helposti olisi voinut nostaa jalan kaasulta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Moskovaa, päävalmentaja Lauri Marjamäki niputti.

Jokerit nousi voiton myötä läntisessä konferenssissa kolmanneksi. Vuosi 2021 päätetään torstaina Moskovassa, jossa vastaan asettuu neljäntenä oleva TsSKA. Kalavelkoja on maksettavana, sillä Helsingissä pelatuissa kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa pisteet ovat matkanneet TsSKA:n mukana Venäjälle.