Paluu kotikaukaloon – katso kokoonpano

Jokerit lähtee jatkamaan kuuden ottelun pisteputkeaan ja kotivoittojensa suoraa maanantai-iltana Traktor Tsheljabinskiä vastaan. Helsinkiläisten kokoonpanoon ei tule isoja muutoksia.

Jokerit otti viime viikon vieraskiertueelta viisi pistettä kuudesta mahdollisesta. Tätä ennen punakeltaiset olivat voittaneet kolme ensimmäistä kotikamppailuaan, joten pisteputki on nyt kuuden pelin mittainen. Jokerit on läntisen konferenssin kärkipaikalla 11 pisteellä.

Perjantaina Vitjaz Podolsk kaatui 4-1 hyvän suorituksen päätteeksi. Ryan Zapolski otti 35 torjuntaa ja jatkaa tolppien välissä myös maanantaina. Ainoa muutos on Henri Ikosen paluu nelosketjun laidalle Tomi Mäen tilalle.

Loukkaantumisista kuntoutuvat Jesper Jensen ja Antti Pihlström hyppäsivät sunnuntaina mukaan joukkueharjoituksiin ja lähestyvät pelikuntoa. Loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta sivussa on myös Mike Lundin. Vieraskiertueella mukana olleet Juho Ratilainen, Erik Embrich ja Nico Nurmikanta liittyivät maanantaina Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen vahvuuteen.

Jokerit on tehnyt kuudessa pelissä 24 maalia, joka on eniten läntisessä konferenssissa ja Barysin jälkeen toiseksi eniten koko KHL:ssä. Vieraspeleissä helsinkiläiset olivat erityisen tehokkaita erikoistilanteissa, sillä ylivoimalla syntyi viisi maalia ja alivoimalla omiin meni vain yksi. Jokerit onkin noussut KHL:n parhaaksi ylivoimajoukkueeksi ja kolmanneksi parhaaksi alivoimaryhmäksi.

Tämän illan vastustaja Traktor pelasi viimeksi lauantaina, kun se haki kaksi pistettä Metallurgin vieraana. Maalirikas kamppailu päättyi 6-5, mikä tarkoitti sitä, että tsheljabinskiläisjoukkue yli tuplasi alkukauden maalisaldonsa. Viidessä pelissä on syntynyt 11 osumaa. 

Traktorin riveissä nähdään monta mielenkiintoista pelaajaa, joista yleisön suurin mielenkiinto kohdistunee 18-vuotiaaseen huippulupaukseen Vitali Kravtsoviin. Lisää viime kauden itäisen konferenssin finaalijoukkueesta voit lukea täältä.

Jokerit ja Traktor kohtasivat viime kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla helsinkiläiset ottivat 3-0-voiton. Hartwall Arenassa venäläisjoukkue on hävinnyt kaikki aiemmat kolme kohtaamistaan, mutta kahdesti on edetty jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun. Tsheljabinskissä Jokerit on voittanut KHL-aikanaan kolmesti ja hävinnyt kerran.

Maanantain ottelu Traktoria vastaan alkaa klo 18.30 ja liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 65 Sakari Manninen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021