Paljon pelissä – näistä asetelmista runkosarjan loppuun

Runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua, joista Jokerit pelaa kotonaan neljä ja vieraissa kolme. Kotietu vaikuttaa todennäköiseltä, eikä Bobrov-divisioonan voittokaan ole vielä karannut.

Jokerit on maajoukkuetauolla läntisessä konferenssissa neljännellä sijalla. Toisena oleva ja Bobrov-divisioonaa johtava SKA on neljä pistettä edellä, joten helsinkiläisiltä vaaditaan hyvää loppukiriä jättiläisen ohittamiseksi. Iso koitos on sunnuntaina 23.2. pelattava kotiottelu pietarilaisia vastaan.

Kolmantena lännessä olevan Dynamon kanssa Jokerit on tasapisteissä, mutta moskovalaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Dynamon loppuohjelma on kuitenkin kärkiryhmistä etukäteen helpoin, sillä sen vastustajista ainoastaan Jokerit ja Spartak ovat playoff-joukkueita. Dynamo saapuu Helsinkiin maanantaina 17.2. otteluun, jossa kolmospaikka voi hyvinkin ratketa.

Jokerit pystyi kuromaan Spartakiin seitsemän pisteen kaulan joulu-tammikuussa, mikä tarkoittaa sitä, että kotietu näyttää helsinkiläisten osalta hyvin todennäköiseltä. Spartak kohtaa vielä viimeisissä peleissään Dynamon kerran ja itää johtavan Ak Barsin kahdesti.

Näyttää siltä, että Spartak ja Lokomotiv vääntävät viidennestä sijasta keskenään. Jompikumpi näistä ryhmistä on mitä ilmeisimmin Jokereiden ensimmäinen vastustaja tulevan kevään pudotuspeleissä.

Jos joukkueet päätyvät sarjataulukossa tasapisteisiin, varsinaisella peliajalla otettujen voittojen määrä ratkaisee sijoituksen. Jos nämäkin menevät tasan, toisena kriteerinä on jatkoaikavoitot ja kolmantena voittomaalikilpailussa tulleet voitot. Viimeisinä oljenkorsina verrataan tarvittaessa maalieroa ja tehtyjä maaleja.

Hartwall Arenassa on runkosarjan lopussa edessä siis vielä useita huipputärkeitä otteluita. Liput matseihin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Pudotuspelit alkavat 1.3. ja tarkka otteluohjelma vahvistuu sijoitusten varmistuttua. Jokerit aloittaa pelit joka tapauksessa 1. tai 2. maaliskuuta.

Runkosarjan loppuohjelma joukkueittain:

2) SKA 55 peliä, 79 pistettä
Ohjelma: Amur (koti), Torpedo (vieras), Salavat Julajev (v), Admiral (k), Torpedo (k), Jokerit (v), TsSKA (v).

3) Dynamo 56 peliä, 75 pistettä
Ohjelma: Dinamo Riika (v), Jokerit (v), Severstal (v), Spartak (k), Traktor (k), Dinamo Minsk (v).

4) Jokerit 55 peliä, 75 pistettä
Ohjelma: Traktor (k), Avtomobilist (v), Metallurg (k), Dynamo (k), Avangard (v), SKA (k), Torpedo (v).

5) Spartak 55 peliä, 68 pistettä
Ohjelma: Metallurg (k), Salavat Julajev (v), Ak Bars (v), Torpedo (k), Ak Bars (k), Dynamo (v), Vitjaz (v).

6) Lokomotiv 55 peliä, 64 pistettä
Ohjelma: Neftehimik (v), Dinamo Minsk (k), TsSKA (k), Vitjaz (k), Avangard (v), Dinamo Minsk (k), Vitjaz (k).

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021