Pakarisella kovat tavoitteet: "Yritetään mennä päätyyn asti"

Kotimaisemissaan Suonenjoella kevättä ja kesää viettävä Iiro Pakarinen saapuu Jokereihin kovin tavoittein. Kuuden vuoden kierros ulkomailla on tehty ja nyt tähdätään menestykseen punakeltaisissa.

Suonenjoki on noin 7000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savossa puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta. Mansikoistaan tunnetusta pitäjästä ei Pakarisen lisäksi ole muita pelaajia ponnistanut NHL- tai KHL-kaukaloihin ja hyökkääjänin kiekkoilu-uran alkaminen oli pienestä kiinni.

Suonenjoelle rakennettiin jäähalli vuonna 1997 Pakarisen ollessa kuusivuotias. Alun perin hallin piti valmistua kaupungin laitamille metsän keskelle, mutta se rakennettiinkin lopulta keskustaan lähelle Pakarisen lapsuuden kotia.

-Jos se olisi sinne 8-9 kilometrin päähän tullut, niin en tiedä, olisinko koskaan edes jääkiekkoa aloittanut. Halli tuli lopulta ihan lähelle ja sitä kautta aloitin jääkiekon kuusivuotiaana. Siitä se lähti, enkä usko, että minusta olisi ilman sitä hallia tullut jääkiekkoilijaa. En olisi välttämättä tälle polulle koskaan lähtenyt, Pakarinen miettii.

NHL:ssä neljä vuotta ja kaksi viime kautta KHL:ssä pelannut hyökkääjä palaa nyt suomalaisen seurajoukkueen riveihin. Hän teki Jokereiden kanssa kolmen vuoden sopimuksen, joka oli pelaajalle iso luottamuksen osoitus seuralta.

-Äärettömän onnellinen ja etuoikeutettu olo oli, kun sellaisen sopimuksen sain. Yritetään mennä kolmen vuoden aikana ihan päätyyn asti. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan urani parasta jääkiekkoa seuraavan kolmen vuoden aikana, hän sanoo suoraan.

Kuuntele Pakarisen koko haastattelu yltä.