Pakarinen: Jos pelaan varovaisemmin, siitä ei tule yhtään mitään

Uusimmassa Jokerit Podcastin jaksossa vieraina ovat hyökkääjä Iiro Pakarinen, jokeritenori Pekka Kuivalainen sekä valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki.

-Kaikki hymyt jäällä ovat ihan spontaaneja, eivät mitään suunniteltuja juttuja.  

Näin sanoo Jokerit Podcastin tämänkertainen vieras Iiro Pakarinen. Suonenjoelta maailmalle lähtenyt hyökkääjä on löytänyt viime vuosina uudelleen peli-ilon, joka katosi Pohjois-Amerikan vuosina.  

Jokerien tarjoukseen hän kertoo tarttuneensa saman tien, kun sen puolitoista vuotta sitten sai. 

-Saa pelata KHL:ssä, näin kovassa sarjassa ja asua vielä Helsingissä. 

Haastattelussa Pakarinen puhuu perheen merkityksestä pelaamisen vastapainona, voimaharjoittelun muuttumisesta hänen ammattilaisuransa aikana sekä siitä, miten keskittyä esimerkiksi tällä  viikolla jokaiseen harjoitukseen ja otteluun, vaikka perjantaissa häämöttää yksi kauden odotetuimmista runkosarjamatseista, Pietarin SKA:n kohtaaminen.  

 Vastaus ei ole ainakaan varovaisempi pelityyli, itsensä säästeleminen. Pakarinen aikoo painaa täysillä niin tiistaina kuin torstainakin, vaikka pietarilaiset ovat tulossa Helsinkiin. 

-Jos pelaan varovaisemmin, siitä ei tule yhtään mitään. 

Jokerien valmennuspäällikkö, koko junioritoiminnasta vastaava Olli-Pekka Yrjänheikki vastaa kysymykseen, joka kiinnostaa Jokerien kannattajia: onko loikka Jokerien U20-junioreista KHL-joukkueeseen mahdoton? 

-Ei. Ihan yksiselitteisesti ei, Yrjänheikki sanoo. 

Lisäksi hän kertoo kiinnostavista harjoitteista, joiden tavoitteena on – ei enempää eikä vähempää – kuin treenata pelaajien aivoja nopeammiksi, hätäisesti vaihtuvia tilanteita paremmin hahmottaviksi yhä nopeatempoiseksi kehittyvässä pelissä mukana pysyväksi.  

Ja tietysti kolmen kotiottelun viikolla jos joskus on syytä esitellä kulttihahmo, Jokeri-tenori Pekka Kuivalainen.  

Jokerit Podcastin toimittaa Pasi Kostiainen. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022