Päävalmentaja tuimana: Emme olleet niillä maillakaan

Sekä Jokerit, että vierasjoukkue Neftehimik Nizhnekamsk lähtivät illan otteluun tappioputkien rasittamina. Kotijoukkueella oli paikkansa tehdä maalit, mutta jo viime viikon vieraskiertueella piinannut tehottomuus oli edelleen läsnä, minkä seurauksena tappioputkea ei saatu katki.

Jokerit - Neftehimik Nizhnekamsk 3-6 (0-2, 1-2, 2-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokereiden ja Neftehimikin välinen tiistai-illan ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta vastustaja oli tehokkaampi maalipaikoissaan. Erän puoliväliin mennessä Neftehimik oli karannut jo 2-0 edelle Danila Popovin ja Marat Hairullinin maaleilla. Kotijoukkue onnistui erän loppupuolella maalinteossa ylivoimalla, mutta kavennusosuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen maalivahdin häirintänä. 

-Me yritetään aina valmistautua mahdollisimman hyvin, mutta kuten tänäänkin, niin jostain syystä se kiekollinen pelaaminen oli todella haastavaa, Marko Anttila kommentoi joukkueen viimeaikaisia heikkoja ensimmäisiä eriä ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa. 

-On tiedostettava se, miten tärkeää se on miten peli lähtee liikkeelle, kapteeni sanoi.

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi hyvin pitkälle siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Hetkellisen helpotuksen helsinkiläiset saivat ottelun puolivälin tienoilla, kun Hannes Björninen ohjasi Jokerit maalin päähän. Kauan kotijoukkue ei ehtinyt puolitetusta takaa-ajoasemastaan nauttia, kun ajassa 35:08 Neftehimik karkasi 3-1-johtoon Rafael Bikmullinin maalilla ja vain 39 sekuntia myöhemmin Marat Khairullin laukoi vieraat jo 4-1 edelle illan toisella osumallaan.

Kolmas erä ehti jo tuntua kotijoukkueen kannalta toivottomalta, kun Jokereiden pelatessa ylivoimaa Timur Hafizov karkasi ja pyöräytti vieraat 5-1 edelle. Karuista luvuista huolimatta helsinkiläiset jaksoivat painaa ja ajassa 47:54 Alex Grant laukoi Jokereiden 5-2-kavennuksen komealla siniviivalaukauksella. Tämän jälkeen kotijoukkue painoi jalkaa kaasulle entisestään ja onnistui ylivoimalla nipistämään maalieroa vielä yhden pienemmäksi. Kotijoukkueen kolmannesta osumasta vastasi Nicklas Jensen, jolle osuma oli kauden seitsemäs ja KHL-uran 80:s. 17 sekuntia ennen päätössummeria Pavel Porjadin kuitenkin viimeisteli loppulukemat tyhjiin. 

Kovasta kolmannen erän yrityksestä huolimatta pisteet karkasivat tästä ottelusta vieraille lukemin 6-3 ja näin ollen Jokereiden tappioputki kasvoi jo neljään otteluun.

Kolmanteen erään Jokerit sekoitti ketjukoostumuksia, joiden tuloksena joukkue onnistui kahdesti maalinteossa. 

-Totta kai siinä varmasti haetaan energiaa peliin. Kolmas erä näytti ihan hyvältä, eikä se toinenkaan niin huono ollut. Meidän on löydettävä lääkkeet siihen ensimmäiseen erään ja se on varmasti asia, joka nostetaan esille huomenna, Anttila kommentoi lehdistötilaisuudessa. 

Päävalmentaja Lauri Marjamäki saapui ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen pettyneenä. 

-Huono peli. Jääkiekko on luistelu- ja kamppailupeli ja tänään emme olleet niillä maillakaan, Marjamäki harmitteli. 

Marjamäki oli pettynyt siihen, että kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan ja sen sijaan vastustaja laittoi lähes kaikista paikoistaan kiekon sisään. 

-Aina kun saadaan momentumia ja yritetään, niin kiekko kääntyy, ja kun vastustaja käy meidän päädyssä, niin se kiekko on verkossa. Se kierre meidän on saatava poikki. Turha tässä on synkistellä sen enempää, huomenna analysoidaan ja torstaina on uusi yritys, Marjamäki painotti. 

Torstaina Jokerit kohtaa viikon toisessa ottelussaan Sibir Novosibirskin ja kolmen kotipelin viikko huipentuu heti perjantaina, kun Hartwall Arenassa vastaan luistelee Pietarin SKA.  

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.