Otteluraportti (yksi- ja puusilmäisehkö)

Tolvainen? Tolvanainen? Tolvana? Peijakas vieköön, nimi muistiin niin kuin olisi jo!

Harvoin on ollut kauden aloituspäivä yhtä pitkä kuin tällä kertaa, ja harvoin on odotusta palkittu yhtä yltäkylläisesti. Siispä pihkat viileydestä: oli ilo ja kunnia todistaa näköradion välityksellä Eelin kerta kaikkiaan älyvapaan möyheää debyyttiä.

Harjoituskauden jälkeenhän odotukset eivät olleet joukkuepelin suhteen erityisen korkealla, ja olinkin jo valmistautunut jakamaan juhlallisesti koko jengille – valmennusjohtoa myöten – melko tarkkaan ziljardi löyhkäävää lampaanpyllyä. En ehtinyt.

No, kenties Suuren Ankeuttajagaalan voi järjestää tuonnempana. Ja mieluummin jonkin toisen joukkueen ja seuran viitekehyksessä.

***

Kausi on toki alussa ja blaablaablaa, eikä edelliskauden ailahtelevien otteiden perusteella voi yhdestä pelistä juuri blaablaablaa, ja Tolvasenkin suhteen on tietysti syytä pidättäytyä ylenpalttisesta hehkutuksesta, jotta nuori mies ei vain blaablaablaablaa.

Niin. Silti on nyt pakko hekumoida hyppysellinen. Sillä viime kauden ailahtelun, häilähtelyn, tuskaisen ennalta-arvattavuuden, ennalta-arvattavan tuskaisuuden ja peliä (ja omaa fanittamista) leimanneen yleisen näköalattomuuden jälkeen voi aikamoisella huojennuksella todeta, että kaudenavauksen ensimmäinen ja kolmas erä olivat iloisinta peliä pitkään aikaan.

Ja se toinen erä – no, niin, sellaisiahan ne nyt on tupanneet olemaan, ja on tietysti hyvä, että hommassa on jonkinlaista jatkuvuutta.

***

Juhlakauden ensimmäisessä pelissä tyhjää tilaa, tyhjän tilan täyttäviä pelimiehiä (sic) ja pelimiesten tekemiä ratkaisuja löytyi äkisti paikoista, joissa niitä ei osannut odottaa. Eivätkä näemmä osanneet odottaa Minskin pojatkaan (sic).

Jäi sellainen hento mutu, että on mahdollista nähdä alustavia viitteitä (voiko tätä enää empivämmin sanoa) mielikuvituksen paluusta jokerikiekkoon.

Jos näissä ensivaikutelmissa on nimeksikään perää, niin ei muuta kuin tervetuloa kotiin. On ollut aika ajoin vähän silleen ikävä.