Oskar Steenin KHL-oikeudet Jokereille

Jokerit on tehnyt KHL-pelaajaoikeuksia koskevan vaihtokaupan Dynamo Moskovan kanssa. Helsinkiläisseura saa ruotsalaishyökkääjä Oskar Steenin KHL-oikeudet sekä rahallisen korvauksen vaihdossa hyökkääjä Saku Mäenalasen KHL-oikeuksista.

Steen, 23, on aloittamassa kolmatta kauttaan Boston Bruinsin NHL-organisaatiossa. Mäenalanen taas siirtyi viime kauden jälkeen Jokereista Kärppiin. 

Pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen, miksi Jokerit teki kyseisen vaihtokaupan?
Saku Mäenalasen KHL-oikeudet olisivat olleet ilman vaihtokauppaa hallussamme seuraavat 1,5 vuotta. Tiedossamme on, että hänellä on pidempi sopimus Kärppiin, joten olisi ollut hyvin epätodennäköistä, että hän meillä pelaisi ennen oikeuksien umpeutumista. Saimme tilalle potentiaalisen nuoren pelaajan, jonka KHL-oikeudet kuuluvat meille seuraavat 5,5 vuotta eli siihen vuoteen asti, kun pelaaja täyttää 29 vuotta. Lisäksi saimme taloudellisen kompensaation. Katsoimme, että tämä on Jokereiden kannalta hyvä vaihtokauppa.

Kertauksen vuoksi: miten pelaajaoikeudet KHL:ssä toimivat?
Ensimmäisinä KHL-vuosinamme järjestettiin oli varaustilaisuuksia, joissa oikeuksia pystyi hankkimaan. Hyvänä esimerkkinä voidaan käyttää sitä, että varasimme ruotsalaishyökkääjä Jens Lööken oikeudet, jotka vaihdoimme lopulta Sibirin kanssa Mäenalasen oikeuksiin. Tämän ansiosta Saku pelasi meillä kaksi kautta. Nyt oikeudet siis siirtyvät eteenpäin Dynamolle.

Kalle Kossila ja Petteri Lindbohm taas ovat omia KHL-varauksiamme. Tällä kaudella he pelaavat joukkueessamme. Ilman oikeuksien varaamista heidän kiinnittämisensä ryhmäämme olisi voinut olla hyvin paljon vaikeampaa toteuttaa.

Nykyään varaustilaisuutta ei enää järjestetä ja pelaajaoikeuksien dynamiikka on hieman muuttunut. Tämä on isossa kuvassa mielestäni hyvä asia sarjalle ja tietysti myös meille. Esimerkiksi suomalaispelaajien oikeudet eivät välttämättä enää ole muiden KHL-seurojen hallussa. Pistepörssin kärkipaikoilla oleva Niko Ojamaki esimerkiksi on ollut aikanaan Vitjazin varaus, eikä Jokerit tämän vuoksi ole hänen kanssaan voinut suoraan neuvotella sopimuksesta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022