Onnea, maailmanmestarit!

Leijonat ylsi uskomattomaan suoritukseen Slovakiassa, kun kaulaan ripustettiin sunnuntain finaalin jälkeen kultaiset mitalit. Jokerit onnittelee koko kultajoukkuetta huikeasta saavutuksesta!

MM-kisojen pudotuspelivaiheessa ensin Ruotsin, sitten Venäjän ja vielä viimeisenä Kanadan kaatanut Leijonat oli kisojen ylivoimaisin joukkue. Suomen historian kolmas miesten MM-kulta varmistui 3-1-voitolla Kanadasta ja pääarkkitehtina hääräsi jokerikannattajille tuttu mies. Marko Anttila johti kapteenina joukkoja edestä ja iski kaksi maalia loppuottelussa. Voittomaali syntyi niin ikään ensi kaudella Jokereissa pelaavan Veli-Matti Savinaisen maittavasta syötöstä

Savinaisen lisäksi punakeltaisiin tulevaksi kaudeksi siirtyvä Mikko Lehtonen pelasi puolustuksessa erinomaisen turnauksen ja hänet valittiin myös kisojen tähdistökentälliseen. Lehtonen teki kymmenessä pelissä 1+6=7 pistettä. Anttila osui jokaisessa pudotuspeliottelussa ja saldoksi muotoutui näin 4+0. Savinainen taas kasasi tehot 0+5. Leijonien tehokkain pelaaja oli Jokereissa tällä kaudella viilettänyt Sakari Manninen (2+9=11).

Myös joukkueen johtoryhmässä oli runsaasti jokeriväriä. Fysiikkavalmentajana toimi Hero Mali ja videovalmentajana Janne Hietaniemi. Lisäksi Jokereiden valmennustiimissä kolmella kaudella työskennellyt Raimo Helminen oli Leijonien vahvuudessa Slovakiassa, unohtamatta päävalmentaja Jukka Jalosta, joka työskenteli kaksi vuotta helsinkiläisseuran peräsimessä.

Jokerit onnittelee koko MM-kultajoukkuetta uskomattomasta suorituksesta ja kiittää niistä unohtumattomista hetkistä, joista Suomen kansa on saanut nauttia kahden viime viikon aikana. Suuret onnittelut, Leijonat!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020