O’Neill saa 300 peliä täyteen – tässä lauantain kokoonpano

Brian O’Neill pelaa 300. runkosarjaottelunsa Jokereissa ja KHL:ssä, kun helsinkiläiset kohtaavat lauantain kotiottelussaan Spartak Moskovan. Isäntien maalilla jatkaa Janne Juvonen.

Jokerit otti keskiviikkona 4-1-voiton Admiralista ja vankisti asemaansa läntisen konferenssin kärjessä. Eroa toisena olevaan ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen TsSKA Moskovaan on kaksi pistettä. SKA Pietari tulee kolmantena kolme pistettä Jokereita jäljessä.

Lauantain juhlakalu O’Neill iski Admiralia vastaan tehot 1+2 ja on noussut KHL:n pistepörssissä seitsemänneksi. Tämän kauden 29 peliin amerikkalainen on tehnyt 5+25=30 pistettä. Kaikkiaan 299 runkosarjaottelussa O’Neill on tehtaillut tehot 79+177=256. Hän on nykyjoukkueesta kolmas pelaaja, joka rikkoo 300 runkosarjaottelun rajan Jokereissa Jesse Joensuun ja Tommi Kivistön jälkeen.

Jokerit ei tee lauantain kokoonpanoonsa muutoksia, vaan jatkaa samalla ryhmällä kuin keskiviikkona. Juvonen torjuu näin ollen toisessa peräkkäisessä pelissään. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Philip Holm ja Henrik Haapala.

Vastustaja Spartak oli kehissä viimeksi torstaina, jolloin kotona kaatui Barys Nur-Sultan lukemin 5-2. Moskovalaisten vire ei kuitenkaan viime aikona ole ollut paras mahdollinen, sillä kahdeksasta edellisestä pelistä on tullut kuusi tappiota. Spartak on lännessä kahdeksantena yhden pisteen verran playoff-viivan yläpuolella. 

Jokerit ja Spartak eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. KHL-aikana keskinäiset ottelut ovat menneet voitoin 11-7 helsinkiläisten eduksi. Viime kauden neljässä pelissä voitot tasattiin, kun molemmat voittivat kertaalleen kotona ja vieraissa.

Lauantain kamppailu käynnistyy klo 16.00 ja hallin ovet avataan klo 15.00. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)