O’Neill ratkaisi viime sekunneilla – ”Joukkueesta paistaa voittamisen vimma”

Brian O’Neill ohjasi kiekon verkkoon 31 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä ja Jokerit pääsi juhlimaan jo kahdeksatta peräkkäistä voittoaan. Hurjassa otteluputkessa olevat helsinkiläiset eivät suostuneet taipumaan Torpedonkaan vieraana.

Torpedo Nizhni Novgogord – Jokerit 2-4 (1-1, 0-0, 1-3) (Tilastot KHL.ru)

-Viides peli yhdeksään päivään ja matkustamiset päälle. Siihen nähden pelasimme erittäin hyvän pelin. Ehkä eniten olen ylpeä kolmannesta erästämme, että löysimme tien voittoon, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui. 

Torpedo otti avauserässä johdon Jokereiden kiekonmenetyksen jälkeen. Kenny Agostino polki puolittaiseen läpiajoon ja laukoi tarkasti 1-0-maalin. Muuten alku oli varsin hyvää tekemistä vierailta ja Andrei Tihomirov Torpedon maalilla oli täystyöllistetty. Viimeistely ei kuitenkaan vielä toiminut.

Helsinkiläiset joutuivat vaikeuksiin erän loppupuolella, kun Nicklas Jensen lensi suihkuun päällä puskemisesta. Seuranneen tasavajaatilanteen vieraat kuitenkin käyttivät hyödykseen, kun Petteri Lindbohm sivalsi avausmaalinsa jokeripaidassa ja KHL:ssä.

Jokerit joutui Jensenin ulosajon takia pelaamaan ottelun lopun 11 hyökkääjällä. Siitä selvittiin ja Marjamäki kuvasi Jensenin ottamaa jäähyä turhaksi. Se käsiteltiin joukkueen sisällä nopeasti.

-Ei hyväksyttävää (käytöstä). Se käytiin joukkueen kanssa läpi. Tuollainen ei kuulu voittavaan jääkiekkoon, päävalmentaja totesi.

-Hyvin kierrätimme 11 hyökkääjää. Välillä mentiin kolmella oikealla laiturilla, välillä kolmella sentterillä. Saatiin jaettua kuorma tasaisesti, hän kertasi.

Toinen erä oli maaliton ja kolmannesta muodostui todellinen trilleri. Jokerit otti johdon, kun John Norman laukoi ylivoimalla kauden toisen maalinsa Brian O’Neillin ja Jordan Schroederin esityöstä. Ilo ei kauan kuitenkaan kestänyt, sillä Torpedo tuli tasoihin vain hetkeä myöhemmin.

Jokerit hallitsi tapahtumia kaukalossa suurimmaksi osaksi iltaa ja sai lopussa viimeisen palkinnon. Aloitusympyrän keisarina jälleen häärinyt Hannes Björninen raapi kiekon Philip Holmille, tämä laukoi kohti maalia ja O’Neill napautti kiekon ilmasta reppuun. Amerikkalaisen voittomaali syntyi vain 31 sekuntia ennen päätössummeria. O’Neillin pisteputki on nyt viisi ottelua ja 1+7=8 pistettä.

-Voittamisen vimma paistaa joukkueesta. Viimeinen aloitusvoitto ja siitä voittomaali. Näyttää siltä, että joukkueella on äärimmäisen hyvä itseluottamuksen taso, Marjamäki ylisti.

Iiro Pakarinen varmisti vielä tyhjiin helsinkiläisten voiton ja kauden kuudennen osumansa. Voittoputki kasvoi kahdeksaan peliin ja Jokerit nousi takaisin läntisen konferenssin kärkipaikalle. Ottelut jatkuvat heti lauantaina kotona, kun vieraaksi saapuu HK Sotshi.

-Aika nöyränä olemme peliä kohtaan ja löydämme koko ajan parannuskohteita. Olen iloinen, että puolustuspelaamisemme on ottanut steppejä eteenpäin. Analysoidaan perjantaina, kun kokoonnutaan, että oltaisiin taas pikkaisen parempia lauantaina Sotshia vastaan, Marjamäki totesi.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan joukkue yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon! Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.