O’Neill mukana, Jensen sivuun – kokoonpano Minskissä

Jokerit aloittaa kovan rypistyksen lauantaina Minskissä, kun seuraavan 12 päivän aikana pelataan kuusi ottelua. Brian O’Neill tekee paluun kokoonpanoon, mutta Nicklas Jensen joutuu sivuun kuukausiksi.

Jensen loukkaantui sunnuntaina pelatussa vierasottelussa Pietarissa. Vamma operoitiin perjantaina ja tanskalaishyökkääjä on sivussa tositoimista arviolta neljä kuukautta. Hänen paluutaan kaukaloon voidaan siis odottaa tammikuussa. Jensen on Jokereiden alkukauden tehokkain pelaaja tehtyään kuudessa pelissä 4+3=7 pistettä.

Hyviä uutisia sairastuvalta saatiin O’Neillin paluun myötä. Amerikkalainen loukkaantui harjoituskauden viimeistä edeltävässä ottelussa ja oli sivussa vajaan kuukauden. O’Neill oli Jokereiden viime kauden tehokkain pelaaja ja KHL:n pistepörssin viides tehoin 13+45=58. Tänään hän pelaa samassa ketjussa John Normanin ja Henri Ikosen kanssa.

Jensenin ohella loukkaantuneiden listalla jatkaa Veli-Matti Savinainen, joka ei ole mukana kahden ottelun vieraskiertueella Minskissä ja Jaroslavlissa. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat tänään Oliver Lauridsen ja Matias Myttynen.

Jokerit lähtee kääntämään kahta peräkkäistä tappiota voitoksi viikon ensimmäisessä kamppailussaan. Minsk on historian valossa ollut helsinkiläisille mieluisa paikka, sillä joukkue on voittanut kolme edellistä kohtaamista Valko-Venäjän pääkaupungissa. Runkosarjan kaikki kohtaamiset KHL:ssä ovat menneet Jokereiden eduksi voitoin 8-7.

Dinamolla on alla kolme voittoa neljästä viime pelistään, kun Minsk Arenassa ovat kaatuneet Amur ja Metallurg sekä vieraskaukalossa Spartak. Valko-Venäjän ylpeyden paras pistemies on ex-jokeri Teemu Pulkkinen, joka on tehnyt kuuteen kamppailuun 4+2=6 pistettä.

Illan ottelu alkaa klo 17.10. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 9 Ahti Oksanen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
42 Teemu Eronen – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 50 Viktor Lööv
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020