O'Neill luottavaisena vieraspeleihin - "Pidetään asiat yksinkertaisena"

Brian O'Neill uskoo Jokereiden iskukykyyn kauden pisimmällä vieraskiertueella, joka vie helsinkiläisjoukkueen Siperian kautta Venäjän Kauko-itään ja sieltä Kazakstaniin. Edessä on kovia testejä hyviä kotijoukkueita vastaan.

Jokerit otti ison voiton TsSKA Moskovasta keskiviikkona luvuin 5-2 ja osoitti olevansa haastamaan sarjan jättiläiset. O'Neill on ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen kahden viikon karanteenijakson jälkeen. Pelit ovat kääntyneet hyvällä prosentilla helsinkiläisten voitoiksi.

-Pelimme on parantunut ja mielestäni viimeisin oli meiltä kokonaisvaltaisin suoritus toistaiseksi. Avauserä oli vielä vähän vaisu, mutta sen jälkeen 40 minuuttia erittäin hyvää tekemistä huippujoukkuetta vastaan, amerikkalaishyökkääjä mietti.

-Se oli tärkeä testi nähdä, missä menemme sarjan parhaisiin nähden. Voimme edelleen parantaa monessa asiassa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan.

Lauantaina Jokerit pelaa Novosibirskissä, maanantaina Habarovskissa ja keskiviikkona Nur-Sultanissa. Kauden ensimmäiseltä vieraskiertueelta irtosi viisi pistettä kuudesta ja vähintään samaa lähdetään hakemaan nytkin. Edessä on kovia testejä hyviä kotijoukkueita vastaan.

-Pidetään peli yksinkertaisena. Olemme olleet parin viime vuoden aikana mielestäni hyvä vierasjoukkue. Olemme yleensä saaneet otteluihin hyvän alun, mikä on auttanut. Lähdemmme samalla suunnitelmalla tällekin reissulle, ja jos pelimme toimii, menestystäkin tulee, O'Neill kertoi.

Yllä olevassa haastattelussa puhutaan myös mahdollisesta jatkosopimuksesta, sillä amerikkalaishyökkääjän sopimus on päättymässä tämän kauden jälkeen.

Puolustaja Jakub Krejčík ei loukkaantumisen vuoksi ole mukana vieraskiertueella, vaan jää kuntouttamaan vammaansa Helsinkiin. Muuten joukkue on terveenä. Aleksi Halme on harjoitellut viime päivät Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen mukana ja lähenee hänkin paluuta peleihin.

Lauantain ottelu Sibiriä vastaan alkaa klo 13.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata VSport Jääkiekko -kanavalta sekä Viaplay-palvelusta.

Jokereiden joukkue kolmen pelin vieraskiertueella:

Maalivahdit: Waltteri Ignatjew, Janis Kalnins, Anders Lindbäck.

Puolustajat: Niklas Friman, Alex Grant, Tommi Kivistö, Mikko Lehtonen, Viktor Lööv, Jonathan Pudas, David Sklenicka.

Hyökkääjät: Marko Anttila, Henrik Haapala, Henri Ikonen, Nicklas Jensen, Jesse Joensuu, Julius Junttila, Saku Mäenalanen, John Norman, Brian O'Neill, Iiro Pakarinen, Antti Pihlström, Peter Regin, Veli-Matti Savinainen, Jordan Schroeder, Eeli Tolvanen.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021