O’Neill luottaa yksinkertaiseen peliin: ”Niin olemme ennenkin menestyneet”

Keskiviikon 1-5-vierastappio Avtomobilistille oli jokerileiristä katsottuna ikävä takaisku. Brian O’Neill puhuu rehellisesti tappion merkityksestä pitkän runkosarjan keskellä hyvän voittoputken perään.

-On todella vaikea saada aikaan hyvää vieraspeliä, jos ei onnistu edes kahden metrin syötöissä. He tekivät nopean maalin ja erän lopussa kaksi lisää. Emme oikeastaan löytäneet itseämme vasta kuin toisessa erässä, O’Neill pureskeli torstaina ennen joukkueen harjoituksia Ufassa.

-Ei kyse ollut halusta tai tahdosta. Pitää vain olla keskittyneempi ja henkisesti terävänä, hän kiteytti.

Jokainen menestyvä joukkue haluaa voittaa kaikki pelit, mutta huippu-urheilussa se ei vain ole mahdollista. Jokerit päästi otteen lipsahtamaan Jekaterinburgissa ja tulos oli karua katseltavaa. Nyt joukkueen luonnetta mitataan tälle kaudelle uudessa tilanteessa, sillä vastoinkäymisiä ei vielä juuri ole ollut.

-Teimme hyvää työtä voittoputken aikana, ettei keskittyminen päässyt herpaantumaan. Eilistä pitää käyttää nyt voimavarana ja positiivisena asiana. Joskus on hyvä saada isku vasten kasvoja. Tiedän, etteivät fanit halua kuulla tuota, mutta nyt saamme uuden alun ja uutta motivaatiota, O’Neill kertoi.

Ufassa joukkue hyppäsi jäälle harjoittelemaan Suomen aikaa yhdeltä iltapäivällä. Sapluuna oli O’Neillin näkövinkkelistä katsottuna hyvikin selkeä.

-Menemme työstämään syöttöpeliämme, amerikkalainen virnisti.

-Edessä on kolmas vieraspeli, mutta energian suhteen ei ole ongelmia. Palaamme perusasioiden äärelle harjoituksissa ja jatkamme siitä kohti huomista. Meidät nolattiin eilen, joten nyt kaikkien pitää olla valmiita näyttämään, kapteenina viime peleissä toiminut hyökkääjä painotti.

Jokerit on usein reagoinut heikkoihin suorituksiin oikealla tavalla seuraavissa peleissä varsinkin silloin, kun vastassa on ollut sarjan kärkipään joukkue. Sellainen kohdataan perjantaina, sillä Salavat Julajev on itäisen konferenssin kakkosena. Helsinkiläisten pelisuunnitelma lähtee tällaisissa tilanteissa perusasioista.

-Tappion jälkeen hyvää joukkuetta vastaan on mielestäni helpompi pitää peli yksinkertaisena. Sillä tavoin on hyvä mahdollisuus menestyä laadukkaita joukkueita vastaan. Tällaisella mielentilalla olemme ennenkin menestyneet huippujoukkueita vastaan, O’Neill kertoi.

-Heikompia joukkueita vastaan maalintekijänäkin joskus varmasti miettii, että tänään olisi hyvä tehdä pari maalia. Huippujoukkueita vastaan on ehkä henkisesti helpompaa pitää asiat yksinkertaisena, keskittyä oleelliseen ja antaa pelin viedä mennessään, hän jatkoi.

O’Neill on itse pelannut viime otteluissa keskushyökkääjänä. Pelipaikka ei ole hänelle vieras, sillä Jokereissakin hän on toisinaan pelannut pidempiä pätkiä sentterinä. Pituussuunnassa kaukalon vasemmalla puolella oleviin aloituksiin asettuu ketjukaveri Nicklas Jensen ja toisinaan askiin hyppää joku joukkueen puhtaista senttereistä, mutta kokonaisuutena O’Neill on suoriutunut haasteesta jälleen kerran mainiosti.

-Energian suhteen oloni on loistava ja olen paremmassa kunnossa kuin pari vuotta sitten. Siitä on ehdottomasti apua, koska keskellä joudun puolustamaan enemmän. Kun pelimme kulkee, saan kiekkoa enemmän keskelle, mikä on aina vaarallisempaa ja antaa enemmän vaihtoehtoja kuin laidalla, hyökkääjä analysoi.

-Muutama vuosi sitten pelasin hyvän pätkän keskellä, kun Eeli (Tolvanen) oli toisella laidalla. Nyt olen mielestäni parempi pelaaja ja edellytykseni pelata keskellä ovat myös paremmat. Minulla on ollut hauskaa ja valmennuksella on ollut hyvää silmää, etten joudu hankaliin tilanteisiin, joissa minulla on vielä työstettävää, hän kiittelee.

Jokerit ja Salavat Julajev kohtaavat perjantaina klo 17.00 Suomen aikaa Ufassa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.