O’Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

-O’Neill on yksi KHL:n parhaista pelaajista, joka on taidoillaan ja asenteellaan pelannut itsensä jokerikannattajien sydämiin. Hän jättää joka ilta kaukaloon kaikkensa ja on tärkeä johtaja joukkueelle myös kaukalon ulkopuolella. Olemme äärimmäisen iloisia, että hän kokee Helsingin ja Jokerit kodikseen, jossa haluaa pelata myös tulevina vuosina, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Jokereissa pelaaminen viiden viime vuoden aikana on tuonut minulle suurenmoista yhteisöllisyyden tunnetta sekä merkitystä. Olen todella kiitollinen Jarille, Jokereille ja Helsingille kaikesta. Näistä syistä olen aina lojaali Jokereille, sanoo O’Neill.

O’Neill, 32, saapui Jokereihin kaudelle 2016-17, joten hänellä on menossa viides kausi helsinkiläisseuran riveissä. Amerikkalaishyökkääjä on pelannut Jokereissa 245 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 69+135=204 pistettä. Hän on seuran paras pistemies KHL-aikakaudella. Pudotuspeleissä O’Neill on tehnyt 27 kamppailussa 4+10=14 pistettä.

O’Neill on merkittävä pelaaja jokerihistoriassa, sillä hän on legendaarisen Otakar Janeckyn jälkeen vasta toinen ulkomaalaisvahvistus, joka on ylittänyt seurassa 200 tehopisteen rajan. O’Neill on seuran kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 13.

Tehopisteiden lisäksi O’Neillin arvoa nostaa hänen kokonaisvaltaisuutensa, jonka vaikutus joukkueen tekemiseen on äärimmäisen suuri. Hän kantaa vastuuta sekä yli- että alivoimalla ja on johtajaominaisuuksiltaan loistava pelaaja niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. O’Neillin tämän kauden tehotilaston lukema +26 on KHL:n paras ja keskimääräinen peliaika ottelua kohden 20.14 joukkueen kenttäpelaajista korkein.