O’Neill aloitti huippuotteluun valmistautumisen saunasta

Viime aikoina huikeassa iskussa ollut Brian O’Neill toteutti tuttua välipäivän rutiiniaan perjantaina. Amerikkalaishyökkääjä antoi kroppansa rentoutua saunassa. Mieli on alkanut hiljalleen siirtyä sunnuntain SKA-peliin.

Joukkueella oli perjantaina välipäivä, jonka jokainen pelaaja käytti parhaaksi katsomallaan tavalla. Muutama kävi jäällä, toiset tekivät pientä jumppaa ja osa vain lepäsi. O’Neillille saunasta on tullut yksi tärkeä palautumiskeino kolmen Jokereissa pelatun kauden aikana.

-Pelien jälkeen saan unen päästä kiinni nopeammin, jos olen käynyt saunassa. Pystyn rentoutumaan sen avulla. Tulen mielelläni myös välipäivinä pyörähtämään hallilla saunassa ja kylmäaltaassa, hyökkääjä kertoi.

Kotimantereellaan pelatessaan O’Neill kävi saunassa silloin tällöin, jos halleilla oli tarjolla sitä mahdollisuutta. Jokereiden pistepörssin ykkönen naurahti, että harvoin saunat kuitenkaan olivat sellaisia, joissa olisi viihtynyt pidempään. Suomessa saunomisesta on tullut jo rutiinia.

-Kyllähän tämä on ollut elämäntapamuutos itselleni, mutta olen sitä mieltä, että siitä on ollut apua terveyden kannalta ja sitä kautta edesauttanut myös työntekoani eli pelaamista, hän totesi.

Jokerit lähtee sunnuntain läntisen konferenssin kärkipään kamppailuun SKA Pietaria vastaan kuuden ottelun pisteputkessa. Joulukuussa palaset ovat alkaneet loksahdella kohdalleen, kun terveystilanne on parantunut ja erikoistilanteet kohentuneet.

-Nämä kaksi asiaa ovat olleet tärkeimpiä tekijöitä tulosten takana, O’Neill sanoi.

-Erikoistilanteemme olivat ehkä kuukauden verran vähän heikompia, mutta nyt olemme jälleen saaneet tulosta aikaan. Täysin kentällisin pelaamiseen Latella (päävalmentaja Lauri Marjamäki) on ollut iso vaikutus, ja 5-5-peli on mielestäni tehnyt eduksemme eroa vastustajiin. Kunhan erikoistilanteemme toimivat, olemme aika hyvässä jamassa, O’Neill jatkoi.

KHL:n rankan otteluohjelman keskellä on vaikea pysyä tuoreena ottelusta toiseen. Jokereiden otteissa ei talven aikana ole kuitenkaan juuri väsymystä ollut havaittavissa. Tämän on tiedostanut myös O’Neill ja syyt energisyyden takana ovat myös yksinkertaiset. Lepoa on saatu enemmän, kun vapaapäivien määrää on hitusen lisätty.

-Se ei kuulosta paljolta, mutta kun kuukauden aikana saa yhden tai kaksi ylimääräistä vapaapäivää, sillä on valtava merkitys pelaajalle. Pitkien vierasreissujen jälkeen on ollut todella hyvä saada pari päivää lepoa yhden sijaan. Olemme olleet energisempiä, kun olemme palanneet töihin, O’Neill taustoitti.

Sunnuntaina klo 16.30 Jokereilta tarvitaan energinen ja todella hyvä suoritus, jos SKA:n tähtisikermä aiotaan kaataa. Runkosarjan keskellä huippuottelut ovat pelaajillekin kohokohtia, joissa vaatimustason tiedetään olevan niin korkealla kuin se vain Euroopassa voi olla. Samalla peli on hyvää valmistautumista kevään pudotuspeleihin.

-Olemme pelanneet tasaisesti hyvää jääkiekkoa viime viikot, vaikkemme olisikaan voittaneet jokaista peliä. Jos pystymme jatkamaan siitä, pelaamaan vahvaa 5-5-peliä ja pysymään poissa jäähyaitiosta, meillä ei ole hätää, O’Neill sanoi rauhallisesti.

-Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvin viime aikoina. Siitä tulee varmasti upea jääkiekkoilta, jota odotamme innolla.

Jokereiden ja SKA Pietarin ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.30 Hartwall Arenassa. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan jääkiekosta Euroopan huipulta ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019