Olympialaisista playoffeihin

Tulihan se sieltä, se kaikkein kirkkain! Iivo Niskanen voitti hiihdon kuninkuusmatkan ja tuo kultaisen mitalin kotiin. Kiitos Iivo ja suuret onnittelut koko punakeltaisen joukon voimin täältä Stadista!

Kaikessa ei onnistuttu Iivon lailla. Miesten jääkiekossa kotimatka alkoi aikaisemmin, kuin odotimme. Jos oikein itsekkäästi ajattelee, niin olihan se hyvä, että mitalipeleihin ei päästy. Jokeripelaajille jäi tällä tavalla enemmän aikaa valmistautua SKA:n kohtaamiseen ja tuleviin playoffeihin.

Mutta eihän sitä niin ajattele, varsinkaan heti Kanada ottelun jälkeen. Harmistus oli valtava, mutta sellaista urheilu on, aina ei voi voittaa. Ja minua ei lohduttanut lainkaan, että Ruotsikin putosi. Sen sijaan olin kyllä iloinen, että Saksa pääsi jatkoon. Saksalaiset ovat sitkeästi osallistuneet kisoihin ilman merkittävää menestystä. Toivottavasti nyt sitä tulee!

Oli hienoa katsoa korealaisten juhlintaa Etelä-Korea – Suomi -matsissa. Se osoitti toteen sen, mitä olen useasti sanonut: lätkä on rajaton riemu. Hihkuin riemusta korealaisen miehen kanssa, joka riisui paitansa ja aloitti hurjan tanssin Korean tehtyä maalin.

Pakko tunnustaa, etten ole erityisen kiinnostunut olympialaisista, vaikka se vähä mitä tänä vuonna katsoin, olikin kiinnostavaa. Ehkä syy on siinä, että minulla ei ole televisiota ja suurten tapahtumien katsominen läppäristä on aika ankeaa. Jokerien vieraspelejä tietysti katson, vaikka sitten kännykästä. Yksi syy maajoukkuepelien seuraamisen vähäisyyteen voi olla myös se, että Jokerien pelejä tulee nähtyä siinä määrin, että henkilökohtainen lätkäkiintiö täyttyy.

Olen naisjääkiekon ystävä. Pronssia tuli naisleijonille! Onneksi olkoon, hieno suoritus jälleen kerran. Ensi vuonna naisten jääkiekon maailmanmestaruuskisat järjestetään Suomessa. Toivottavasti silloin saadaan samanlainen huuma päälle, kuin aikoinaan naisten jalkapallon MM-kisoissa. Yksi suurista toiveistani on, että Jokereissa nähtäisiin naisjoukkue. Jääkiekko on tytöillekin sopiva laji ja sitäkin kautta voi hyvälle urheilijalle aueta ura maailmalla.

Naisten jääkiekossa Pyeongchangissa syntyi myös Teemu Selänteen ohittanut ennätys. Riikka Välilä voitti toisen olympiamitalinsa 44 -vuotiaana! Aikaa mitalien välillä oli 20 vuotta. Riikka on nyt kaikkien aikojen vanhin olympiamitalin voittanut jääkiekkoilija. Aikamoinen saavutus, onnea Riikka! Teemu oli olympiamitalin voittaessaan 43 vuotta ja 234 päivää vanha. Kova saavutus sekin. 

Lähetän buuauksia Ilja Kovaltsukille. Iljaa tuskin haittaa, sillä hän on niihin tottunut. Ilja kävi nimittäin katsomassa venäläisten naisten peliä. Hän kommentoi: ”sori tytöt, ei ole mun laji.” Ok Ilja, ei tarvitse kaikesta tykätä, mutta kaikelle on paikkansa. Luulisi, että maanmiehiään – siis naisiaan – kannustaisi suuressa turnauksessa ja esittäisi kritiikkinsä rakentavasti. Voit Ilja olla varma, että osallistun buuauskonserttiin seuraavassa pelissä, jos sellainen käynnistyy.

Jokerien suuri turnaus on tietysti playoffit, jotka alkavat ihan pian. Olkoon vain minkälaisia mahtijoukkueita vastassa, usko omiin on kova. Joukkueessa on nyt sellaisia huipputyyppejä, että on mahdollista mennä loppuun saakka. Jukka Jalonen tiimeineen on tehnyt valtavan hyvää työtä ja nyt sitä tsäänssiä tarjotaan. Kuten tiedämme, jokaisessa tsäänssissä on mahdollisuus! Tsemppiä joukkueelle ja tietysti faneille, jotka luovat playoffeihin hienoa tunnelmaa (muistatteko sika -hatut?).

Kevät ilman playoffeja on tylsä. Jokerien kannattajana sitä on tottunut siihen, että lätkäkevät jatkuu pitkälle. KHL -aikana tästä ei vielä olla päästy nauttimaan, mutta taas kerran ovat toiveet korkealla. Jos jotain kaipaa SM-liigasta niin ne ovat playoff pelit HIFK:ta vastaan. Naapurivastustajan kannattajissa on paljon kavereita ja tuttuja, joiden kanssa sanaillessa päiviin tuli kivasti räiskettä. Nyt on pelaajien ja fanien huolehdittava siitä, että tunnelma pysyy korkealla. Lupaan tehdä osuuteni.

Kohti uusia voittoja! Taistele Jokerit!